Categorieën
Modepopje

De perfecte jurk

Yes! Geloof het of niet, maar ik heb ‘m gevonden: the perfect dress. Alleen… was ik er helemaal niet naar op zoek en heb ik er ook niet echt een nodig, en dus is mijn portemonnee er ook niet op voorbereid. Bovendien heb ik twee mooie jurkjes die 99% van de tijd in mijn kast hangen omdat daar al bijna nooit gelegenheden voor zijn. Maar ja, hoe vaak kom je nu spontaan de perfecte jurk tegen?

Jurkenjacht

Wat de gelegenheid ook is, we zijn altijd op zoek naar de perfecte jurk. Voor een diploma-uitreiking, een bruiloft (en dan heb ik het nog niet eens over de bruidsjurk), een gala, een feestje en ga zo maar door. Als de jurk maar perfect is. Juist dan, als de jurkenjacht is geopend, kun je er geen vinden. De één heeft een te grote bloem, de ander is de verkeerde kleur en de volgende lijkt meer op een aardappelzak dan een jurk.

De eisen

  • Verdoezelt vetrolletjes en andere hobbels en bobbels.
  • Maar laat je billen en boobies net een beetje mooier uitkomen.
  • Is net zo glamorous en fashionable als de couture creaties waar celebrities in lopen.
  • Doet je vriend en alle andere mensen die je aanschouwen, versteld staan. Alsof je iedere keer weer van de trap af komt lopen als een prinses (of als een soort Katniss on fire).
  • Over prinsessen gesproken: de perfecte jurk doet je als een prinsesje voelen.
  • Is net als de jurken van echte prinsessen uniek, dus op die chique cocktailparty zul je geen tweede exemplaar tegenkomen (behalve dan die celebrity die ‘m dus ook aan heeft).
  • Is niet te duur (we hebben namelijk ook nog een perfect paar pumps nodig).
  • En niet geheel onbelangrijk: hij moet goed passen en niet als een slobbershirt om je lichaam heen flobberen.

En met die eisen verwachten we dat we ‘m ook nog eens vinden, de perfecte jurk.

Dan vind je ‘m

Ik vond ‘m dus. Totaal onverwacht. Ik zat gewoon online wat rond te snuffelen. Mijn kledingkast is namelijk dringend toe aan een complete winterupdate nadat ik de afgelopen drie jaar nauwelijks iets nieuws heb gekocht. Ineens stond ‘ie daar, rechtsboven in de hoek. “Key style” stond erbij. Ik wist het meteen. Dit was ‘m. Dé jurk die ik moest hebben, want hij voldoet aan alle eisen.

Kant, mooi getailleerd, elegant, transparant aan de achterkant en een beetje aan de voorkant. Wat wilde ik nog meer? Een gelegenheid om ‘m te dragen (masteruitreiking over een jaar of die bruiloft binnenkort – genoeg redenen dus). En zelfs de prijs voldeed aan de eis. Ik had geen excuus om ‘m niet te kopen, want: the perfect dress! Tenminste, als ik niet eigenlijk op zoek was naar warme winterjurkjes (tegen die vier in het eerste plaatje zeg ik geen “nee”) en als ik niet al twee elegante cocktailjurkjes had (die ik gemiddeld één of twee keer per jaar kan dragen) èn een prachtige galajurk die na zeven jaar nog past.

Maar toch weer een wijze les: hij bestaat, the perfect dress.

Jurkjes: Esprit

8 reacties op “De perfecte jurk”

Ik heb ook zo’n soort model jurk, erg mooi, alleen ik vind het heel vervelend dat je dan wel je bh-bandjes zo lelijk ziet zitten… en ik houd niet van strapless bh’s 😛

Als het kon, dan had ik ‘m zo gehaald. Ik moet nu alleen prioriteiten stellen want ik kan niet uitgeven wat ik niet heb. Gezien ik dringend een nieuw paar schoenen nodig heb omdat ik mijn enkels kapot loop op mijn huidige en ik echt wat nieuwe winterdingen moet hebben, is die jurk jammer genoeg een luxe ding.

Maar wie weet wat voor’n gelukjes er nog op mijn pad komen 😉 Tot die tijd staar ik ernaar op mijn computer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *