Categorieën
Columns

De onvermijdelijke chaos van ‘Reply All’

De reply all-knop zorgt altijd voor chaos en soapdrama’s wanneer hij gebruikt wordt of juist wanneer hij niet gebruikt wordt. Wat je ook kiest, het is eigenlijk nooit goed. Ineens heb je je teamgenootje aan het huilen of is de halve uni pissed-off. Voor je het weet stroomt je mailbox over of blijft het juist angstvallig stil.

Ik heb nu vooral last van dat laatste. Gisteren ontving ik een mailtje van boeken2000. Allemaal leuk en aardig maar gezien ik al mijn studieboeken bij Amazon bestel, verdween hij linea recta in mijn prullenbak. Weg ermee. Daarmee was het mailtje ook gelijk uit mijn geheugen gewist.

Het boeken2000-drama

Totdat een meisje van een studievereniging zich wel erg stoorde aan dat mailtje en een reply all stuurde met het bericht naar boeken2000 of ze alsjeblieft geen mailtjes meer wilde sturen want ze had al een andere leverancier. Ach, daar kan ik mee leven, want het mailtje ging net zo snel de prullenbak in als het oorspronkelijke berichtje van boeken2000. Daarna kon ik rustig verder met waar ik mee bezig was.

Dacht ik. In iets van twintig minuten was ik minstens veertig mailtjes rijker en dat waren jammer genoeg geen mailtjes met comments op mijn website, maar reacties op dat ene mailtje van studieverenigingsmeisje. Tien mensen die erop wezen dat de mailtjes nu naar de hele faculteit Geesteswetenschappen werden verzonden, mensen die riepen dat dit wel zo’n 10.000 mensen zijn en mensen die typische facepalmplaatjes stuurden en natuurlijk de mensen die gewoon boos waren. Net als ik, trouwens, vooral toen de filter niet bleek te werken en ik nog steeds overspoeld werd met nutteloze mailtjes over het feit dat reply all gebruikt werd. Een heus drama.

Radiostilte

Soms krijg je een mailtje gericht aan jou en de rest van je groepje/team/familie/noem het maar op. Jij drukt netjes op reply all zodat iedereen weet wat jouw inbreng is en waarom je het geen goed idee vindt om af te spreken om acht uur ’s ochtends voor die ene presentatie. Je verwacht massaal steun van de rest, maar het blijft dagen stil.

Na twee dagen krijg je een boos mailtje van je beste vriendin, die ook in dat groepje zit. Waarom je haar verdomme buitensluit. Vol verwondering blader je de mailbox nog eens door, om vervolgens zelf zo’n typische facepalm-moment te hebben. Shit. Dat was de knop náást de reply all-knop. Alleen Pietje heeft de mail gehad, maar die was degene die acht uur voorstelde en dus duidelijk geen voorstander. De rest heeft jouw mail nooit gezien met als desastreus gevolg dat je beste vriendin jou voor eeuwig uit haar leven heeft verbannen. Stil ga je in een hoekje zitten huilen.

Nooit goed

Misschien dat nog net niet, maar kan jezelf wel voor je kop slaan. Dan besef je je: wat je ook doet met reply all, het is nooit, maar dan ook nooit goed.

Oh, en voor de UU Geesteswetenschappen mensen: mocht je het boeken2000-drama nog niet gezien hebben, vermijd dan vooral je studentenmailbox. Gewoon een tip.

13 reacties op “De onvermijdelijke chaos van ‘Reply All’”

Ja, dat beantwoorden en allen beantwoorden gaat ook nog wel eens mis met mijn vriendenmails. Dat je opeens een berichtje aan iedereen krijgt met sorry *naam* erbij. 🙂

Dit drama herrinert me ook altijd aan mijn profielwerkstukbegeleider die gewoon niet snapte dat er een allen beantwoorden knop bestaat. Mijn pws-maatje moest altijd alle mails weer doorsturen naar mij, haha.

Ik moet zeggen dat ik me ook vooral verbaasde over het niveau in die mailtjes. Dan denk je hoger onderwijs te volgen, maar die indruk kreeg ik niet als mensen zo dom zijn om maar op reply all te blijven drukken. 😉

Ik heb gigantisch moeten lachen om al die mailtjes. Van “kappen nou” tot “waarom krijg ik deze e-mails?” en mensen die serieus gaan vragen of ze uit de lijst verwijderd kunnen worden. En dan hier en daar inderdaad een lolbroek met een geinig plaatje, supergrappig! Vooral diegene die reply-allde met “kusjes.” En hier en daar mensen die zeggen dat deze mailtjes nu ook naar medewerkers van de uni gaan, waardoor er weer reacties volgen van mensen die zeggen dat ze niet bij de uni studeren. En dan natuurlijk weer het zoveelste mailtje of iedereen even wil stoppen met mailen. Hilarisch! 😀

Oh geweldig, de drama! Ik weet nog wel dat toen ik een eerstejaarsvak in het begin van een vers collegejaar volgde, ineens een mailtje kreeg van een eerstejaarsstudent die ook per ongeluk op ‘reply all’ gedrukt had ipv ‘reply’. Het was een mailtje naar de hoogleraar, dat ze niet aanwezig kon zijn bij het hoorcollege en of dat oké was. Euh.. Die hoorcolleges zijn vrijwillig en er zitten minstens 250 studenten in die zaal. Ik moest zo lachen, hihi! Toen wilde ik ook wel een facepalm-plaatje sturen, maar ik vond het al zielig genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *