Categorieën
Columns

De Maya’s en UFO’s

Volgens de Maya’s vergaat de wereld op 21 december 2012. Tenminste, volgens mensen die denken dat de Maya’s dat denken. De Maya’s zelf hebben nooit zoiets gezegd; ze hadden gewoon geen zin om een kalender te maken die verder gaat. Nu blijkt dat we onszelf ook nog eens kunnen redden, en hoe.

De Inca’s houden wel van een potje plannen en dus leek het ze wel wat om een kalender te maken. En ook al is iedere periode – b’ak’tuns – 144.000 dagen, toch houdt de ruimte op zo’n steen een keer op. Ik zou dan ook niet een nieuwe steen maken om verder te gaan, maar een feestje vieren vanwege die volgekerfde steen. Mijn theorie is dus dat ze dat dan ook gedaan hebben. +2.

Bizzarocomics.com

Doei!

Dus. Tegenwoordig onderzoeken en bestuderen we alles. Natuurkunde, literatuur, gezondheid en ga zo maar door. En natuurlijk de Maya’s met hun bijzondere, mythische kalender. Een beetje sensatie en spanning is nooit weg, moeten die onderzoekers gedacht hebben toen ze erachter kwamen dat de kalender van de Maya’s op 21 december 2012 eindigt. Zo kwam het verhaal dat 21 december 2012 zal eindigen met een apocalypse, de wereld in. -4 want zo sterk is dat verhaal helemaal niet.

Save yourself

We kunnen onszelf zelfs redden, ontdekte ik gisteren toen ik EenVandaag aan had staan. Mocht je er niet zeker van zijn of die geruchten nu waar zijn of niet, ga dan voor de zekerheid naar het kleine Bugarach. Als je erin komt, want de burgemeester gelooft geen snars van al die ophef en probeert zijn pittoreske dorpje te beschermen.

Hoe zit het dan?

Ze hebben daar dus een heilige berg. Die berg zal op 21 december 2012 opengaan (hallo, het is geen vulkaan!), waarna er UFO’s uit zullen komen. En die UFO’s gaan je redding zijn, want die nemen je mee en dus zul je blijven leven. Je kunt je ook gewoon niet druk maken en op 21 december 2012 je kerstvakantie inluiden. Eigenlijk lijkt dat me een beter plan. +3 omdat het UFO plan te bizar en ongeloofwaardig voor woorden is, en +10 omdat we die dag de kerstvakantie beginnen. Of ga naar Bugarach – neem het zekere voor het onzekere – en vier daar dat feestje. Al kun je voor het geld van die trip waarschijnlijk ook wel naar een leuk ski-oord of de zon opzoeken. Klinkt veel verleidelijker als je het mij vraagt.

Bizar

Ik kan me niet voorstellen dat mensen a. geloven dat de wereld vergaat en b. ook nog eens geloven dat UFO’s ons gaan redden. En dan ook nog eens op voorhand al naar Bugarach gaan om eens een kijkje te nemen, of om kampen te beginnen. Dat terwijl de Maya’s waarschijnlijk gewoon te lui waren om nog zo’n steen te kerven, en nu doorhebben dat het toch niet te voorspellen is. +2 voor het nieuwe inzicht van de Maya’s.

13 punten dus voor dit hele Maya-Apocalypse-UFO verhaal. Ik heb helemaal geen 1 tot 10 of 1 tot 20 schaal, dus eigenlijk zegt dat net zo weinig als die kalender van hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *