Categorieën
Columns

De koopzondagcolumn

Als we het nog niet hadden gemerkt aan de kruidnoten die al voor we terug waren van vakantie weer in de supermarkt lagen, dan merken we het nu wel aan de kerstversieringen (nu met verblindende, blauwe ledlampjes) in de stad en vooral de extra koopzondagen. Ja, de feestdagen staan voor de deur.

Heb ik net de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf overleefd, beginnen de wekelijkse koopzondagen. Natuurlijk, als je zo’n shopaholic bent als ik, heb je die wel echt nodig om alle Sinterklaas- en kerstinkopen te kunnen doen. Zes dagen in de week zijn natuurlijk niet genoeg om die tientallen tasjes mee te kunnen slepen. En ik bedoel, met die drie minuten reistijd en alle stress van het lopen heb ik ook echt wel een hele dag nodig per cadeautje.

Budgetbitch

Vooral als je zo onvoorbereid je shopmissie begint. Ik ben bijvoorbeeld helemaal niet het type dat al een halfjaar voor kerst precies weet wat ze haar vriend en ouders wil geven, ongeacht of kerst nu wel of niet met cadeautjes gevierd wordt. Bovendien ben ik een rasechte koopjesjager. Misgrijpen? No way. Cadeautjes kiezen op basis van hoe veel ze afgeprijsd zijn? Altijd. Jullie kennen me toch? Mijn o zo strikte budgetten worden nooit – ik herhaal, nooit – overschreden. Je leest het goed: ik ben de budgetbitch die de koopjes voor je neus weggrist.

Kerst is fantastisch

Goed, genoeg over mijn shopaholicavonturen. Ik weet best dat het grootse problemen zijn waar ik het over heb, maar dit is pas iets waar ik echt over struikel. Kerst is fantastisch. We zijn samen met familie, genieten (soms iets te veel) van al dat heerlijke eten, hopen massaal op de sneeuw die hoogstwaarschijnlijk niet gaat vallen en gieten er een flesje champagne in om het nieuwe jaar te vieren. Zoiets.

Het hele jaar door

Eigenlijk zijn dat allemaal dingen die je het hele jaar door kan doen. Ik bedoel, die kruidnoten liggen in augustus al in de winkel, dus wat let ons? Cadeautjes kan ik ook in een schoen stoppen als die niet voor de verwarming (die voor open haard door moet gaan) staat en er geen liedje wordt gezongen, of onder de olijfboom leggen. En dat eten… Ik wil gewoon iedere dag lekker eten, niet alleen met kerst. Er zijn genoeg verjaardagen door het hele jaar heen om de familie te kunnen zien (of wat champagne open te trekken) en met mijn autootje kan ik ook overal spontaan naartoe racen. Toch lijken we allemaal betoverd als de decembermaand voor de deur staat. De kerstboom, de lampjes (mits het dus niet van die verblindende blauwe ledjes zijn), de nog specialere diners, de mooie kleren en vooral de sfeer. Ik snap het helemaal. Oké, toegegeven: ik doe er net zo hard aan mee.

Shoppen, shoppen, shoppen

Maar waar ik dus echt geen snars van snap is dat we zes dagen per week kunnen winkelen, het hele jaar door, met hier en daar een koopzondag. Altijd redden we het en kunnen we genoeg kleren, make-up, schoenen (vervang die drie voor mij met ‘boeken’) en vooral cadeautjes kopen. Tot december voor de deur staat. Ineens is zes dagen per week kunnen shoppen niet genoeg. Nee, dan hebben we in november en december ook nog eens iedere week koopzondag nodig.

Laura de shopaholic

Wat me nog het meest verbaast? Dat het altijd zo druk is. Er gaat toch niets boven een rustige stad op zondag met een kop thee in een warm, gezellig café? Maar hé, wie ben ik… Laura de shopaholic. Dat weten jullie toch?

6 reacties op “De koopzondagcolumn”

Nouuuu, eigenlijk ben ik ervoor dat er gewoon altijd koopzondagen zijn (zoals in Rotterdam). Voor ons maakt het misschien niet uit, maar ik kan me voorstellen als je doordeweeks gewoon werkt, dat het wel fijn is. En oh god, Kerstcadeautjes, begin er niet over, raak al in de stress als ik eraan denk 😛

Ik was juist heel blij toen hier (Haarlem) werd besloten om elke zondag een koopzondag te hebben. 🙂

Wat ik ook altijd heel grappig vind om te zien is de AH op zondag, dat is altijd de drukste dag! Mensen staan al voor de opening te wachten tot de deuren openen.. haha.

Oh is dat altijd in Haarlem? Misschien moet ik daar een keer gebruik van maken want ik heb nog nooit in Haarlem gewinkeld 😉

Ik ben ook niet tegen koopzondagen hoor, ik snap gewoon niet dat we ze ineens iedere week nodig hebben omdat het kerst is. En dat dan al twee maanden van tevoren 😛

Gewoon 5 dagen maximaal per winkel met de vrijheid welke dagen je open bent, en dan ook gegarandeerd 2 dagen dicht,
lijkt mij een leuke optie met het verrasings effect wanneer een winkel open is, is dan de winkel waar je heen wilt gesloten heb je toch nog een aanleiding ergens gezellig iets te nuttigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *