Categorieën
Columns

De ideale dag van een vrouw

Ik weet niet hoe jullie ideale dag eruit ziet, maar volgens Daily Mail besteden wij onze dag het liefst met slapen, romantisch zijn, sociale activiteiten en dan hangen we ook nog eens bijna een uur aan de telefoon. Werken? Niet meer dan 36 minuten per dag.

Je zou denken dat wij vrouwen het liefst met onze make-up zitten te tutten of winkels leegshoppen in onze vrije tijd. Tenminste, als we niet met onze vriendinnen aan het roddelen zijn over de borsten die altijd boven de te kleine bh uit komen blubberen van die ene kennis. Maar nee hoor, daar blijkt niets van waar. Gelukkig maar, want ik ben helemaal niet zo gek op die dingen. Uit een onderzoek onder negenhonderd 38-jarige vrouwen (dus wie weet komt het nog) is gebleken hoe de ideale dag van een vrouw eruit ziet. En dat is wel zo:

Onder de lakens

Met stipt op één staat acht uur onderbroken slaap, gevolgd door 106 minuten romantiek. Waarschuwing voor de partner dus om die romantiek niet tussendoor in het spel te brengen. Tenminste, ik mag hopen dat seks bij romantiek hoort en niet dat het wat onschuldig knuffelen is omdat we op onze 38e wellicht uitgelubberd en uitgeput zijn van de kinderen die we op de wereld gezet hebben.

Sociale beesten

Verder zouden we 98 minuten per dag op onze computer doorbrengen. Natuurlijk, we moeten emailen met al onze vriendinnen over die leuke koopjes die we op het web tegen zijn gekomen en over alle celebgossip (Lindsay Lohan alweer een auto-ongeluk?!). En wat dacht je van die gênante foto’s van dat feestje? We besteden namelijk ook nog eens 82 minuten aan socialising, en daar zit de tijd op de computer niet eens bij. Tel er vervolgens nog 57 minuten bellen bij op en het plaatje is compleet. Maar hoe vul ik in godsnaam een uur met telefoneren? Dat allemaal op één dag, vergeet dat niet.

Ontspanning

Gezien dat allemaal heel uitputtend is, hebben wij vrouwen nog zo’n 78 minuten aan ontspanning nodig. Ik weet niet zo goed wat dat is als rasechte stresskip (zijn de bovenstaande dingen niet al ontspannend genoeg?) maar misschien moet ik het toch maar eens overwegen.

Eten en bewegen

Sterker nog, we willen maar 68 minuten per dag aan lichaamsbeweging doen. We nemen zelfs nog meer tijd om te eten (75), al is koken bij de meesten geen favoriet: slechts 50 minuten per dag zijn bestemd voor de maaltijden. Ja, alle drie bij elkaar. Ik geloof dat ik dat alleen al voor het avondeten nodig heb.

(niet) werken

Bij de gedachte aan mezelf over zeventien jaar zie ik een jonge vrouw voor me met kindjes (maar niet te veel) en een baan waar ik gelukkig van word. Misschien geen 36 uur per week (ik wil geen kinderen om ze vervolgens fulltime in een kinderdagverblijf te stoppen), maar als echte workaholic wil ik wel de nodige uurtjes werken. De ideale dag slaat echter alles: 36 minuten per dag willen vrouwen besteden aan hun werk, en bijna evenveel – of beter gezegd, even weinig – tijd aan woon-werkverkeer (33). Zelfs voor boodschappen zouden we meer tijd over hebben: 36 minuten.

De ideale dag

Die ideale dag lijkt mij maar niets. Te veel lanterfanten, te weinig werk verzetten. Wanneer wordt het huis schoongemaakt (anders heb je binnen de kortste keren een varkensstal met een vliegend tapijt van kattenharen) en wat heb je in godsnaam nog te vertellen aan die telefoon als je al bijna anderhalf uur hebt kunnen bijkletsen? Als mannen dachten dat wij een groot raadsel voor hen waren, dan hebben ze het mis: soms zijn wij vrouwen voor mij een net zo groot raadsel. Of in ieder geval, deze 38-jarige vrouwen. Tenzij ze natuurlijk met een miljonair getrouwd zijn en dus niet hard hoeven te werken om rekeningen te betalen. En wanneer ze een keer vijftig uur in een dag hebben.

3 reacties op “De ideale dag van een vrouw”

Pfff ik heb nu 1,5 dag herfstvakantie en ik verveel me dooooooood! (en nu negeer ik even de tentamens van volgende week o.O) Met dit dagschema – en dan dag in, dag uit, wetende dat het nooit zal veranderen, zou ik me binnen drie weken van kant maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *