Categorieën
Prinsessendingetjes

De Hakuna Matata zomerlook

Als de zomer eraan komt gaan we massaal op dieet, sporten we ons suf in de sportschool en we kennen geen genade voor welke haar op ons lichaam dan ook. Al die moeite voor een weekje rondhuppelen in bikini… Ik heb eigenlijk helemaal geen zin in dat circus, dus heb ik wat andere tips!

Omarm

Kijk, we willen allemaal wel zo’n lichaam als de Victoria’s Secret-modellen. Maar dat zit er voor de meesten niet in. Dan kunnen we dat lekkere stukje taart nog zo vaak weigeren en haast in de sportschool wonen, soms lukt het gewoon niet. Sowieso, bedenk je eens hoe saai de wereld zou worden als we allemaal hetzelfde afgetrainde lichaam hebben. En wat is er mis met mooie, vrouwelijke vormen? Blijf dus gewoon gezond en gevarieërd eten, begeef je regelmatig naar de sportschool, maar maak je vooral niet te druk over die ene lovehandle meer of minder. Nee, zorg vooral dat je lekker in je vel zit. Omarm je prachtige lichaam. Wedden dat je er dan veel beter uitziet dan wanneer je je druk maakt over of je buik wel strak genoeg is?

Make-up

De beautyblogs overspoelen ons met zomerlooks. Nude, niet te veel, noem maar op. Opzich best leuk natuurlijk, maar ik zou het anders aanpakken. Jij zit er toch ook niet op te wachten om na die frisse duik met panda-ogen weer uit het zwembad te komen? Ga voor puur natuur en je kunt naar hartelust zonnen, zweten en zwemmen. Voor dat terrasje ’s avonds kun je wel weer iets nieuws opsmeren, maar overdags hoef je nergens op te letten. Wat is nu meer ontspannen dan dat?

15e verjaardag in Corfu: met taart, zonder make-up en zonder zorgen

Glad

Van een oerwoud daar beneden wat uit je bikinibroekje komt piepen is natuurlijk niemand gecharmeerd. Maar we hoeven echt niet iedere dag alles wéér te ontharen. Dan bedoel ik natuurlijk niet Emer O’Toole’s methode… Maar een dagje overslaan (of twee, als je blonde haartjes hebt of ze gewoon langzaam groeien) kan echt geen kwaad. Die stoppeltjes vallen de meesten pas op als je jouw oksel in hun gezicht duwt. Doe je dat ooit? Dat bedoel ik. Niemand die het ziet dat ene dagje, en jij hebt weer een zorg minder.

Comfortabel

Als echte modegoeroe doe ik er natuurlijk alles aan om er modieus bij te lopen. Welke vrouw doet dat niet? Maar met temperaturen zoals afgelopen week zie ik het echt niet zitten om mijn voeten in prachtige sandalen met hakken te proppen (daarom heb ik ze ook niet), of in welke pumpachtige schoen dan ook. Waarom jezelf kwellen als je ook op comfortabele slippers kan lopen? Trek vooral kleren aan waar jij je goed in voelt, dan straal je dat ook uit.

Vergeet dat dieet

Dan bedoel ik niet dat je nu gelijk naar de kast moet rennen om een pak chocolate chip cookies te verorberen. Wat dacht je van genieten van de producten die de zomer te bieden heeft? Maak lekkere smoothies (met aardbeien bijvoorbeeld!) als tussendoortje, en haal ’s avonds een Italiaans ijsje als toetje. Je voelt je veel gelukkiger als je geniet van wat je eet, dan dat je jezelf bijvoorbeeld een koolhydraatvrij dieet oplegt en toe moet kijken hoe de rest van al dat lekkers geniet.

Hakuna Matata

Natuurlijk gaat dit niet alleen op voor de zomer, maar wij vrouwen lijken er tijdens dit seizoen meer dan ooit op gebrand om er tip-top uit te zien. Ik denk dat we het mooist zijn als we ons goed en vooral gelukkig voelen, want dan stralen we pas echt. Geen zorgen, wees gelukkig: dat is de Hakuna Matata (zomer)look!

Één reactie op “De Hakuna Matata zomerlook”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *