Categorieën
Columns

De brildraag-vraag

Een bril is hartstikke handig. Met zo’n ding op je neus zie je er gelijk drie keer intelligenter uit en als dat niet zo is, ach, dan ga je in ieder geval met de mode mee. Oh, en je ziet de wereld in HD, dat krijg je er gratis bij. Maar toch. Waarom draag je geen lenzen?

Waar wacht ik nog op?

Dat is de eeuwige vraag voor fulltime brildragers. Mensen zoals ik dus. Een grote bril kan weliswaar de mode zijn, dat verandert niets aan het feit dat iedereen het maar ondingen vindt. Ik bedoel, er zit de hele dag iets op je neus. Hij glijdt ervanaf tijdens het sporten. Hij beslaat in de winter wanneer je een warme ruimte inloopt. Je kijkt tegen druppels aan als het regent (en jij niet droog binnen zit). Je kan hem van iemand anders neus af slaan tijdens het dansen (ja echt, dat overkwam mij een keer – dat ik ‘m van iemands neus afsloeg, dus). Een man heb ik al aan de haak geslagen, mijn bachelor-diploma op zak, dus voor het flirt- en nerdgehalte heb ik ‘m niet nodig. Waar wacht ik dan nog op met die lenzen?

Lenzen: dat leek me wel wat

Lenzen zijn namelijk het antwoord op alles: iedere modezonnebril kunnen kopen en over mode gesproken, nooit meer gedoe met niet-matchende brillen. Oh, en natuurlijk mensen drie zoenen kunnen geven zonder hun ogen uit te steken met je montuur. Dat leek me ook wel wat, dus ook ik ging aan de lenzen een paar jaar geleden. Dat zou vooral op vakantie zo handig zijn, met zwemmen enzo. Natuurlijk had ik er niet bij stil gestaan dat je met je ogen stijf dichtgeknepen (beter bekend als blinde kip-modus) rondzwemt om te voorkomen dat je daarna je zicht (de lenzen dus) kan zoeken in het water als een naald in een hooiberg. Maar zo ver kwam het niet eens.

Vinger in je oog

Het meest gehoorde bezwaar van mede-brildragers is dat een lens niet in je oog hoort of dat ze het eng vinden om hun vinger in hun oog te steken. Nu ben ik daar met mijn fantastische make-upskills een expert in dus zit ik daar niet zo mee. Ik deed ze dan ook hoppa, zo in mijn oog. Nou ja, nadat ik de linker tien keer dubbelgevouwen van mijn wang had geplukt.

Lens uit je oog

Als je ze dan eindelijk in je ogen gepropt hebt (zo voelt het als je in het begin iets te enthousiast je vinger in je oog prikt), moeten ze er natuurlijk ook weer uit, nadat je ze een dag hebt voelen rondzwemmen in je ogen. Dan zit je er dus echt niet op te wachten om nog eens een halfuur in je oog te moeten vissen in de hoop dat die lens een keertje per ongeluk aan je vinger blijft hangen.

Een bril uit vrije wil

Dan kan het wel zo zijn dat je (tijdelijk) niets ziet bij regen of temperatuurverschillen en dat je je soms in rare bochten moet wringen als je iemand wilt begroeten, toch draag ik een bril uit vrije wil. Wat zeg ik? Met trots. Gewoon uit bed kunnen stappen zonder gedoe met vingers (ja, tenzij je zonder te kijken je bril van het nachtkastje pakt en vol je vingers op de glazen plant) en wallen kunnen verbergen zonder drie lagen make-up. Om maar wat te noemen.

De brildraag-vraag

3 reacties op “De brildraag-vraag”

Hihihi, leuk stuk heb je er van gemaakt. Ik ben zelf al 11 of 12 jaar lenzen en ik ben er heel blij mee. In en uit doen doe ik in een paar tellen en zwemmen onderwater doe ik gewoon met mijn ogen open. Gaat prima, want je lenzen zuigen vacuum. Maar goed, de meningen verschillen er over, dat is duidelijk. Mijn moeder heeft ook lenzen geprobeerd en die kon ze niet verdragen. Ze bleef ze continu voelen.

Dit onderwerp heb je precies omschreven zoals ik er over denk,geweldig een bril,nooit ellende en als ik ga zwemmen doe ik het maar met wat minder zicht,bevalt prima!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *