Categorieën
Columns

De Bijenkorf bestormen

Als ik aan de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf of het Prijzencircus van V&D denk, zie ik spontaan warenhuizen vol met hysterische huiswijven. No way dat ik daartussen wil winkelen. Maar nu bleek de Bijenkorf iets te hebben dat al een tijdje op mijn verlanglijstje staat. Mèt korting!

Woensdagavond dacht ik nog: ‘zou ik te laat zijn als ik rond negen uur op Utrecht CS ben?’ Ik grinnikte om mijn eigen gedachte. Belachelijk als ik een uur na openingstijd al mis zou grijpen. Alsof de deuren om acht uur ’s ochtends opengaan en er gelijk een horde vrouwen naar binnen stormt.

Jungle

Om negen uur kom ik dan aan op Utrecht en loop Hoog Catharijne uit, middenin een stroom vrouwen. Drie maal raden waar zij heen gaan. In de Bijenkorf is het minstens zo druk en rumoerig als in een echte Bijenkorf. De cosmetica-afdeling blijkt een ware chaos: ze hangen over bakken en krabben elkaar de ogen uit. Vanuit mijn ooghoek zie ik iemand met een tube bodylotion. Ik weet nog net op tijd te bukken en spring vervolgens als een malle op de bak met O.P.I.-lakjes af (normaal €14,95; nu €9,- p.s.) om een nieuwe Top Coat (normaal €19,95) en – oeps, dit was niet de bedoeling – Kiss Me on My Tulips (binnenkort een review) te bemachtigen. Ik grabbel in de bak en gil het ineens uit als ik keihard aan mijn haren word getrokken.

Kleerscheuren

Ik kom met kleerscheuren èn een tasje met de twee lakjes van de cosmetica-afdeling. Ik haal opgelucht adem als ik zie dat het een stuk rustiger is in de kelder, waar ik – als het goed is – hetgeen kan halen waar ik voor kom. Iedereen bekijkt rustig de collecties. Of zou het komen door de latte macchiato’s in de Nespressohoek? Ik ben weer bij de roltrap en kijk teleurgesteld rond, maar dan valt mijn oog ineens op mijn doel. Hebbes!

Bijenkorfbitch

Dacht ik. Ik ben nog niet bij het rek of zij staat daar met drie mandjes en laadt ze allemaal vol. Vol. Bobble na Bobble verdwijnt in een van de mandjes en even bijt ik op mijn lip. Zou ik durven om de Bijenkorfbitch uit te hangen? Ze neemt met haar plundering het hele schap in beslag, terwijl ik maar één Bobble wil. Een blauwe. Dan gaat ze op haar hurken zitten, en hoewel ik er net nog over getwijfeld had, komt de Bijenkorfbitch gelijk in me naar boven. Ik duw haar om, grijp de Bobble die ik op het oog had en ga met een sprintje naar de kassa. Ha!

Viel best mee

Misschien waren er geen Bijenkorfbitches of hysterische huiswijven, maar het was er wel ontzettend druk. De lakjes en zelfs Bobbles vlogen over de toonbanken, maar mijn buit is binnen (ondanks die vrouw met talloze mandjes)! Ik ken de Bobble al anderhalfjaar, maar pas toen ik ze afgelopen zomer op Schiphol tegenkwam, wilde ik er een hebben. Telkens stelde ik het uit onder het mom van, ‘je hebt het niet nodig.’ Maar toen ze voor €7,50 (in plaats van €11,95) bij de Bijenkorf te krijgen zouden zijn, had ik niets meer te zeggen. Die Bobble zou er komen.

Wat is het?

Een Bobble is een waterfles gemaakt van gerecyclet plastic en heeft een gekleurde koolstoffilter die kalk, chloor en organische bacteriën uit kraanwater haalt. De Bobble wordt verkocht als duurzaam alternatief voor waterflesjes, wat ik opzich een heel fijne en leuke gedachte vind. Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik het gewoon een leuk ding om te zien en hebben.

Eerste indruk

Ik ben helemaal happy met mijn Bobble en krijg spontaan zin om de hele dag door water te drinken (wat goed is, want ik drink vaak te weinig). Hij houdt lekker vast (geen irritante ribbeltjes of iets dergelijks) en de drinktuit is groot en comfortabel. Ik heb op internet gelezen dat mensen moeite moeten doen om te drinken uit de Bobble, maar ik heb nergens last van. Echt een hebbedingetje voor in mijn tas!

Overleefd

Het feit dat ik nog kan vertellen over mijn Bobble zegt genoeg: ik heb het overleefd. Voorheen meed ik de Drie Dwaze Dagen en het Prijzencircus altijd en weet je wat? Dat blijf ik doen, tenzij ik ècht iets nodig heb. Zoals de Bobble, of O.P.I.-lakjes.

14 reacties op “De Bijenkorf bestormen”

Die bobble stond inderdaad ook nog op mijn verlanglijst, vanuit het oogpunt dat die plastic waterflesjes slecht zijn voor het milieu. Maar bodrum heeft ook een maar hele leuke (in allerlei kleurtjes).
Maar inderdaad respect. Vooral dat je het toch geprobeerd hebt, want ik betaal dan liever een paar euro meer om in rust mijn dingen te kopen 😉

Drie Dwaze Dagen, dan maar geen korting hoor. Ook op internet in de shop scheen het intens druk te zijn! Alhoewel ik laatst als hysterisch tienermeisje wel kame-up ging kopen bij de Sephora tijdens het prijzencircus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *