Categorieën
Columns

Dat zou ik nooit doen

Hoe vaak ik mij verwonder over meisjes bij programma’s als America’s Next Topmodel, die losbarsten in een bende hysterisch gillende keukenmeiden, alleen maar omdat ze in een huis arriveren. “Dat zou ik nooit doen,” is steevast mijn reactie. Ja ja.

“Het is maar een huis,” denk ik dan bij mezelf. Of: “Het is maar een mens,” als ze de longen uit hun lijf schreeuwen bij het zien – nee, het horen van – Tyra Banks. Het is niet zo dat ze ineens een ver ontwikkelde, nieuwe soort is. Ze ademt, praat en je gaat met niet vertellen dat ze ook niet af en toe een scheet laat. Een mens dus.

Het nieuws

Afgezien van het feit dat de woorden Tyra Mail opzich al gillend naar de andere meiden gecommuniceerd worden, zijn er ook zeker wat stembandjes die hard moeten werken de eerste tien keren dat ze Tyra Mail krijgen. Alsof ze thuis ook iedere dag schreeuwend van spanning en sensatie naar hun brievenbus rennen terwijl er een rekening op de mat valt…

De ontknoping

Ze weten best dat hen een eliminatie te wachten staat en het verrast me vaak genoeg dat ze zo rustig blijven. Tot de ontknoping, met name bij de laatste twee. Tranen met tuiten bij degene die niet door is, maar de ander? Ja hoor, weer dat gegil. Waarom? Bij MasterChef Australia bijvoorbeeld gaan ze ook uit hun dak, maar zonder dat wij daar haast doof van worden. Zo zou ik het ook doen.

Stel je niet zo aan

Gisteren zat ik bij college. Ik gedroeg me zoals altijd: ik luisterde braaf naar de docent (“God, I’m a dinosaur!” – zijn woorden terwijl hij over 1977 en the Sex Pistols vertelde) en deed tegelijkertijd aan wat multitasken door mijn mail te checken. Mijn keel kneep zich haast dicht toen ik het mailtje waar ik al een paar dagen op wacht (goed, sinds donderdag) zag staan. Gillen? Onmogelijk met die dichtgeknepen keel. Mijn vinger ging naar het mailtje en toen gebeurde het. Bijna dan. Wist ik veel dat het verwachte mailtje toch ietwat onverwacht (maar wel goed!) nieuws zou brengen. Wist ik veel dat ik… Ach, wat maakt het ook uit. Aaaaah!

4 reacties op “Dat zou ik nooit doen”

Haha, ik zie je al helemaal gillend achter die laptop zitten terwijl iedereen je verbaasd zit aan te kijken 😛 Zelf houd ik ook niet zo van dat hysterische gedoe, misschien toch een beetje typisch Amerikaans? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *