Categorieën
Koptelefoon op

“Dat had ik nou weer niet van jou verwacht”

Nee, ik verwacht ook niet van mezelf dat ik ga bungeejumpen of dat ik straks thuis kom met een tattoo op mijn rechterbil. Maar is het dan echt zo’n verrassing dat ik geen bloemetjesjurkenmuziekmeisje ben?

Als ik op Facebook een YouTube-filmpje van Black Sabbath, the Beatles of Led Zeppelin like, gaan er wat wenkbrauwen omhoog. “Dat had ik nou weer niet van jou verwacht.” Nou, toch is het echt zo. Echt.

Popmuziek enzo

Dat zal ik wel leuk vinden. Singer-songwriter, top 40, huppelliedjes, zulke dingen. En ik vind het ook ‘wel leuk’, maar ik ga er niet van uit mijn dak en ik zal het ook niet opzetten als ik lekker wakker wil worden. Van Katy Perry bijvoorbeeld word ik niet warm of koud. En dus ook niet wakker.

Hard

Als je mij vraagt welk instrument ik graag zou bespelen, krijg je als antwoord de drums. Ook zoiets waardoor mensen me met een twijfelende blik aankijken. Dat ik zelf meer op een viool dan contrabas lijk qua postuur betekent niet dat ik niet een flink potje kan drummen. Kon, die paar keer dat ik de kans had. En die voorliefde voert zich door naar mijn voorliefde voor rock. Drums, bas, gitaren. Yes please!

Rechtzetten

Geen bloemetjesjurkenmuziek dus, en ook geen hipsterbrilmuziek, maar pure rock. Hoe harder, hoe beter. Dit zijn een aantal van mijn favorieten (mocht je benieuwd zijn naar waar ik nu ècht van houd). En zeg nu niet dat je dat echt niet had verwacht.

5: Arctic Monkeys

Het was Balaclava waardoor ik dacht, hé, deze gasten moet ik in de gaten houden. Voor ik het wist stond Favourite Worst Nightmare naast mijn stereo en draaide ik het album grijs. Favourite Worst Nightmare is daarmee ook gelijk mijn favoriet. Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not volgt. Humbug en Suck It and See hebben een behoorlijk ander geluid. Een geluid wat ik kan waarderen en waar ik graag naar luister, maar die voor mij niet kan tippen aan Favourite Worst Nightmare.

4: Coldplay

Ik kende de muziek van Coldplay best wel, zeker nummers zoals Viva La Vida. Maar het is eigenlijk pas sinds een paar jaar dat ik echt naar Coldplay ben gaan luisteren, en dat ik stond te springen om Mylo Xyloto te horen.

3: The Black Keys

Pas een paar weken geleden ontdekt, maar El Camino klinkt me als muziek in de oren en dus hebben The Black Keys al snel een plaatsje in mijn favorietenlijstje veroverd.

2: Editors

Weer zo’n gevalletje ik-kende-ze-wel-maar-ontdekte-ze-laat. Ik zag ze live tijdens het voorprogramma van Muse in het Goffertpark. Maar door mijn ongeduld om Muse te zien, heb ik niet eens geheel meegekregen hoe leuk ik ze eigenlijk vond. Dat kwam een halfjaar later pas. Vooral hun meest recente album In This Light and On This Evening draai ik graag.

1: Muse

Mijn absolute nummer één is Muse. Geen van de anderen kan hier aan tippen. Ik was erbij toen ze in 2009 optraden in Ahoy en in 2010 stond ik in het Goffertpark te springen. Een favoriet nummer (of album) kiezen is moeilijk (onmogelijk), maar dit is een van de besten.

Psst… Jam + Undisclosed Desires in het Goffertpark. Nog eentje dan, Uprising.

7 reacties op ““Dat had ik nou weer niet van jou verwacht””

😉 Ik wilde vroeger ook altijd drummen.

En van Muse vind ik alleen Black Massive hole oid wel tof, verder vind ik ze niet. Idem voor Coldplay, maar dan Clocks.
Nee, mijn nummer 1 zou Placebo zijn denk ik 🙂

Ik vind het juist leuk om op die manier een beetje op te vallen, dingen te doen of leuk te vinden die mensen niet van je verwachten 🙂
Ik vind Muse super, Uprising en Starlight zijn favorieten.
En Coldplay…..daar ben ik al zólang fan van, heerlijke muziek, net als Keane. Ik had graag naar Coldplay toe gewild, maar dat lukte niet helaas..

Haha, ik snap wat je bedoelt, ik ben zelf een die hard gitariste en als ik de kans zou krijgen zou ik gelijk achter een drumstel kruipen 😉 Ik heb alleen niks met Goldplay, vind de nummers een beetje saai.. 😛

Jaa ik vind ze ook heel leuk! Zag toevallig dat ze touren met Arctic Monkeys. Heb Arctic Monkeys ook live gezien, maar voor het entertainment hoef je het niet te doen zeg maar 😛 Wil the Black Keys ook graag nog zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *