Categorieën
Modepopje

Dagmodel voor Je Nieuwe Jurkje

Dagmodel voor Je Nieuwe Jurkje

Modellen lijken altijd een glamourleven te hebben: fotoshoots op exotische locaties, de nieuwste outfits mogen dragen en in de watten gelegd worden door een team van make-up en haarstylisten. Hoewel ik daar niet jaloers op ben, ben ik stiekem wél een beetje nieuwsgierig. Afgelopen zaterdag was ik plots even model; een dagmodel.

Natuurlijk ben ik geen Victoria’s Secret-model dat even naar een afgehuurd eiland gevlogen wordt voor de legendarische bikinishoot, maar gewoon een meisje dat gefilmd zou worden om leuke jurkjes te showen voor Je Nieuwe Jurkje.

Kan gebeuren

Dat werd gedaan in Utrecht, dus bepakt en bezakt met vier paar schoenen, een berg panty’s en zelfs een ceintuurtje (je weet nooit) ging ik ’s ochtends de deur uit. Ik was nog geen drie minuten onderweg of ik ging door mijn rechterenkel (en dan had ik nog niet eens hoge hakken aan). In een poging de schade te beperken, presteerde ik het om ook door mijn linkerenkel te gaan (gelukkig zou ik niet op een catwalk hoeven lopen). Uiteindelijk zette ik de wandeling (ietwat traag) voort, om vervolgens een stortbui over me heen te krijgen die tot het station duurde. Godzijdank had ik een stormplu bij me, al stapte ik alsnog met een poedellook en natte schoenen (en broek en jas) in de trein. Niet heel glamorous, maar afijn, kan gebeuren.

Pechvogeltje

In Utrecht leek het tij te keren aangezien ik probleemloos naar de juiste straat wist te lopen (wat een wonder is met een station dat verbouwd wordt en iedere keer weer compleet anders is). Eenmaal daar op de hoek keek ik op mijn telefoon voor het straatnummer terwijl ik een megagrote druppel op mijn hoofd voelde vallen. In een reflex vloog mijn hand naar mijn haar en ging mijn blik naar de grond, waar ik een kersverse flats vogelpoep zag liggen. Er had een vogel op mijn hoofd (en iPhone) gepoept. Als je nu denkt, dat is vast weer overdreven: dit keer niet. Tot dusver mijn glamourleven.

In je glamourjurkje over het Janskerkhof

Maar dat veranderde snel. Er werd bij aankomst een heerlijke lunch gemaakt en verorberd, waarna we ons naar boven begaven om jurkjes te passen en schoenen uit te zoeken (er was een jurkjeskamer!). Het filmen gebeurde buiten. Daar ging ik, eerst over de bloemenmarkt op het Janskerkhof in een nauwsluitend petrol jurkje op mijn rode pumps over cobblestones, alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat ik daar in zo’n chique jurkje rondliep terwijl David, één van de oprichters, om me heen rende om te filmen. En maar lachen naar de mensen die het tafereel aanschouwden met een groot vraagteken boven hun hoofd. Dat deden we later twee keer met andere jurkjes op andere locaties.

Glamourgevoel

Ondertussen liep Steven de hele tijd achter ons (waarmee ik refereer naar drie andere modellen en mezelf) aan met jassen, tassen en truien. We werden we in de watten gelegd als echte modellen. Met jas naar buiten, jas uit voor de shoot en je dan niet druk hoeven maken over waar je jas is, gelijk weer een jas aan na de shoot, drinken hier, warme trui daar. Dat voelde allemaal toch wel heel erg glamour.

Je Nieuwe Jurkje

En voor iemand die transformeert in een stijve hark zodra er een outfitfoto gemaakt moet worden, vind ik het resultaat verrassend verfrissend (ben ik dit wel?) – net als Je Nieuwe Jurkje zelf, trouwens. Opgezet door Steven en David dus, die van jurkjes houden. Zij zoeken ze uit, laten ze keuren door vrouwen en plaatsen ze dan online. Bekijk vooral de filmpjes op Facebook (ik zal de komende weken ook nog twee keer voorbij komen in twee andere superleuke jurkjes) en shop je nieuwe jurkje!

Vandaag is rood - de kleur van je nieuwe jurkje

5 reacties op “Dagmodel voor Je Nieuwe Jurkje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *