Categorieën
Notities

Creatief, lief en Kjoet

Webshops schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond, maar soms kom je er eentje tegen die net even anders is, zoals Kjoet bijvoorbeeld. Eigenaresse Susanne heeft gisteravond haar website gelanceerd en ter ere van deze gelegenheid gaat mijn eReader tegenwoordig gekleed in een ontzettend Kjoet hoesje!

Het eerste dat je op zal vallen als je iets bij Kjoet bestelt, is de persoonlijke aandacht. Samen met Susanne koos ik een stofje uit voor mijn eReaderhoesje, het soort sluiting, hoe de binnenkant eruit zou komen te zien (want ook dat is belangrijk) en met die ingrediënten ging zij aan de slag. Het was ontzettend leuk om zo bezig te zijn met het uiteindelijke product, al helemaal toen ik zelf ineens een idee kreeg (gebaseerd op één van de andere Kjoetproducten) en Susanne daar niet alleen voor openstond en haar eerlijke mening over gaf, maar er ook nog eens werkelijkheid van maakte. Zo creëerde ze een uniek hoesje voor mijn eReader dat op alle manieren “Laura” is. Tussendoor stuurde ze foto’s van de vooruitgang, had ik de mogelijkheid om eventueel dingen te veranderen (wat ik niet nodig vond) en hielden we regelmatig contact. Toen Susanne mailde dat ze mijn hoesje af had (met foto’s!) en op de post was gedaan, kon ik niet wachten tot het aankwam.

Geen pakketje, maar een cadeautje

Vind ik leuk

Door de foto’s en de updates dacht ik precies te weten wat ik kon verwachten, maar bij het opendoen van de brievenbus werd ik al verrast. Daar lag geen pakketje, maar een cadeautje, mooi verpakt in bruin, stevig papier, met touwtjes, een mooi adresetiket, masking tape en doorzichtig folie. Zelfs de postzegels lijken zorgvuldig uitgezocht. Professioneel ingepakt, maar met een vertrouwde, gezellige uitstraling.

Uit dat prachtige pakketje kwam een hoesje dat me, ondanks de foto’s, toch deed verrassen. De helderblauwe stof bleek nog mooier van kleur dan ik dacht en ik heb echt even alle stiksels en de afwerking van het hoesje bewonderd. Op het eerste gezicht is duidelijk dat met oog voor detail gewerkt is en daar houd ik van, zoals de witte stiksels aan de binnenkant, die mooi afsteken tegen het paars. De kleur is precies de kleur blauw waar ik zo gek op ben en waar ik roze voor heb opgegeven (blauw is het nieuwe roze!). Ik heb altijd al iets gehad met knoopjes en lint, maar kon er zelf nooit iets mee, wat het des te leuker maakt dat het Susanne wel gelukt is. Het ontwerp is schattig door de polkadots en knoopjes, speels door het lint en de paarse binnenkant, en vooral heel erg uniek doordat het speciaal voor mij gemaakt is.

Kjoet eReaderhoesje

Mijn eerste indruk is bijzonder positief en na een paar weken gebruiken ben ik nog steeds helemaal happy met mijn hoesje. Mijn eReader past er perfect in – Susanne heeft een kartonnen model gemaakt om dat te kunnen testen – en door de fiberfill is hij goed beschermd tegen alles. Met het hoesje neemt mijn eReader nauwelijks meer ruimte in dan zonder en ik kan zelfs het aanraakpennetje probleemloos meenemen door hem aan de binnenkant te hangen. Het knoopsgat heeft de perfecte maat: de knoop floept er niet zomaar uit, maar gaat er makkelijk genoeg doorheen om het hoesje zonder problemen open te maken.

De aandacht en energie die Susanne erin gestoken heeft straalt er aan alle kanten vanaf en daardoor heb ik precies wat ik zoek: een origineel jasje dat mijn eReader beschermt en prettig in gebruik is. Ik ben ontzettend blij met mijn Kjoethoesje: helemaal mij, helemaal Kjoet, en gewoon cute.

Vind ik niet leuk

Het “Kjoet”-labeltje vind ik te klein. Voor zoiets moois mag Kjoet ook echt credit krijgen, als je het mij vraagt.

Kjoet eReaderhoesje: met label bij het uitpakken

Het verhaal

Het verhaal van Kjoet is eigenlijk heel simpel: Susanne is gewoon begonnen. Zelf dingen maken en creatief bezig zijn heeft ze altijd al leuk gevonden en toen ze van haar moeder een naaimachine kreeg, is ze erachter gekropen. Ze probeerde en leerde, en voor ze het wist kwamen er dingen uit zoals tasjes. Al snel kreeg ze verzoekjes met specifieke wensen van mensen die haar creaties zagen en zo is Kjoet ontstaan.

Aanrader?

Iedere dag gaat mijn eReader mee in het Kjoethoesje. Alleen dat al zegt genoeg, mocht de rest van de review je nog niet overtuigd hebben. Ik vind de stijl van Kjoet helemaal leuk, houd van oog voor detail en als kers op de taart voelt het alsof je een cadeautje krijgt. Over cadeautjes gesproken: ik weet zeker dat ik bestellingen zal plaatsen bij Kjoet voor leuke, gepersonaliseerde cadeautjes voor vriendinnen!

Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op Kjoet!

Kjoet eReaderhoesje

10 reacties op “Creatief, lief en Kjoet”

Bijzonder leuk en fris artikel,wat bijzonder fijn te lezen hoe iemand met niets begint en HET gewoon doet,ik wens Susanne veel succes met haar eigen bedrijf.

Inderdaad een erg leuk artikel en het klopt allemaal wat je schrijft! Susanne heeft voor mij en voor heel veel collega’s een lunchwrap gemaakt. Iedereen heeft zelf de stof voor de buitenkant en het zeil voor de binnenkant uitegkozen uit de voorraad die Susanne had. Zo heeft ieder een eigen, unieke lunchwrap! Een neefje kreeg een superstoere rugzak, kleine nichtjes zijn nu keukenprinsesjes in hun schort,ovenwanten en theedoek, de broodjes liggen in hun eigen mandje en de laptop heeft een Kjoet sleeve… kortom, ik ben ook superenthousiast over Kjoet!

En die tassen…. Ik moet me nu al inhouden! Niet in de laatste plaats omdat ik de prijs echt heel erg degelijk vindt als je bedenkt dat je uniek dingetje hebt :-O.

Oh geweldig, ik word altijd zo vrolijk van al die creabea-dingetjes die mensen bedenken. Sowieso is het al heel uniek als je een handgemaakt product kan bestellen, maar dan kan je zelf ook nog van alles kiezen, leuk leuk! Ik ben helemaal verliefd op de lunchwraps, die gaan op mijn verlanglijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *