Categorieën
Genieten

Concert At Sea 2012 – De vrijdag

Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands… Allemaal namen die iedereen iets zeggen. Concert At Sea niet. De meesten hebben geen idee waar ik het over heb, terwijl dit toch echt een drukbezocht (uitverkocht!) festival is. Zon, zee en muziek: wat wil je nog meer?

Ik ben geen festivalmeisje. Althans, dat is wat iedereen vindt op het moment dat het ter sprake komt. Ze zien me nog niet over een camping banjeren met mijn toiletrol onder mijn arm, of een paar dagen door het leven gaan zonder te douchen. Natuurlijk ben ik het daar niet mee eens – ik kampeer al van kleins af aan – maar vooruit, in een tentje lijkt me niet ideaal. Daarom doen wij het anders.

Traditie

Ieder jaar boekten ze huisjes (we hebben het hier niet over vier man – eerder tien tot twintig), fietsten ze ruim tien kilometer (ook over de dam in kwestie die als diezelfde tien kilometer aanvoelt) om vervolgens te genieten van dit door-Bløf-georganiseerde feestje genaamd Concert At Sea. Sinds 2010 maak ik deel uit van deze traditie, waarbij de groep de ene keer van ‘normaal’ formaat (denk aan een man of tien) was, de andere keer zo groot dat ik zelfs na drie dagen nog niet iedereen bij naam kende, en dit jaar bijzonder klein: we zijn slechts met zijn vieren. Maar dat drukte de pret niet. O nee.

Acda en de Munnik

Ik zal maar eerlijk bekennen dat ik helemaal niet zo bekend ben met hun muziek. Tenminste, dat dacht ik. Tot ineens best wel wat woorden (van hooguit het refrein, maar toch) uit mijn mond ontsnapten. Een cd van hen zal ik niet snel kopen, maar zo op het festival zijn ze toch wel heel leuk. Ik ben best een beetje verrast, maar positief.

VanVelzen

Hij was af en toe op onze tv te zien als we toevallig The Voice of Holland aan hadden staan. Daardoor wist ik dus dat hij iets met muziek te maken heeft, dat hij niet zo lang is, en dat hij vast dj zou zijn. Op vrijdagavond kom ik er al snel achter dat ik de plank volledig missloeg wat betreft dat laatste. Pittige popmuziek is de juiste omschrijving. VanVelzen is misschien klein van stuk, maar staat z’n mannetje wel op het podium. Er komt een flink geluid uit zijn keel en hij geeft een energieke show weg – zelfs even midden in het publiek. VanVelzen knalde!

Golden Earring

Ein-de-lijk. Het optreden waar ik zo naar uitkeek. Hartverwarmend hoe het hele publiek (op vrijdagavond waren we met z’n 30.000 man) uit zijn dak gaat. Jong of oud, Golden Earring heeft het nog steeds. Het is ook dit optreden waar de belichting mij voor het eerst opvalt. Wauw! De teleurstelling? Dat de solo’s niet zo lang zijn als tijdens het concert in oktober. Maar de sfeer, muziek en show doen mij dat eigenlijk een beetje vergeten. We willen gewoon meer, dat is alles.

Zo hoort het

Vorig jaar was het weer nogal een domper – zelfs mijn ondergoed was nat (terwijl daar heel wat lagen overheen zaten) en mijn All stars hadden twee dagen nodig om weer te drogen. Dit jaar straalt de zon achter het Zeeland Podium, lopen mensen in shorts en op slippers, en is het halve publiek veranderd in een kreeft. Dit is het festival dat je even een vakantiegevoel geeft, ondanks – of dankzij, want je komt ze overal tegen – de Nederlanders. Zoals het hoort.

5 reacties op “Concert At Sea 2012 – De vrijdag”

Wat een mooie foto’s,jammer dat vanVelzen er niet zo duidelijk opstaat,of ligt dat aan hem?
Fijn dat je er dit jaar zo van heb kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *