Categorieën
Tongstrelende taferelen

Coffee Corazon

Mijn vriend en ik waren er al talloze keren langs gelopen. “Volgende keer gaan we hier lunchen,” en dat bleek een topplan. We lopen binnen bij Coffee Corazon en ik ben verkocht. En dat terwijl ik nog geen hap gegeten heb. De geuren zijn veelbelovend: vers brood!

Normaal gesproken ga je zitten, en nog voor je drie woorden op de kaart hebt kunnen lezen, staat er een serveerster met notitieblokje of elektronische apparaat voor je snufferd. Of je al weet wat je wilt drinken. En eten. Bij Coffee Corazon gaat het allemaal net even anders. Je gaat zitten, bekijkt de kaart op je gemak (al doe je er drie kwartier over, dat maakt allemaal niet uit), en de serveerster komt als jij haar wenkt. Of er gewoon heel hongerig uit ziet.

Vers van de pers, eh, oven

Ze verontschuldigt zich, want het kan iets langer duren voor we te eten krijgen. Dat vinden we helemaal niet erg, want het schijnt dat we alles vers krijgen. Het brood wordt gebakken terwijl wij zitten te wachten. Hier hebben ze geen standaard brood-met-beleg combi’s. Je kiest zelf welk broodje je wilt en welk beleg je erop wilt.

Coffee Corazon heeft natuurlijk wat bijzondere koffiesoorten, maar ik ben meer een sapjes- en smoothiemens. Zowel appel-wortel-komkommer als appel-mango-basilicum geven je een vitamineboost en het gevoel dat je supergezond bezig bent. En het is ook nog eens superlekker – wat wil een mens nog meer?

Je kunt hier niet alleen terecht voor een lekkere lunch. Ook de high-teas die we voorbij zagen komen deden het water in de mond doen lopen. Nog net niet kwijlen, zeg maar.

Gezellig

De sfeer is ongedwongen en ontspannen. Beneden is een grote boekenkast met allemaal boeken. Nee, niet een boekenkast: een bibliotheek! Je mag er een boek uithalen en mee naar huis namen. Wil je van je oude boeken af, dan kun je ze er gewoon bij zetten. Er is gratis wi-fi en ook met de kids zit het goed. Hier rennen ze niet schreeuwend rond, maar is er een speciale tweede verdieping met een grote speelhoek voor de koters. Boven is ook nog een relaxte lounge met uitzicht op de Krommestraat.

Theeleut

Dit is waar ik echt blij van word: een theemuur! Twintig verschillende, heerlijke smaken. Kiezen, scheppen en genieten maar. De theemuur is niet alleen voor dat kopje thee bij de lunch of high-tea, maar ook voor thuis.

Jammie

Het duurde geen seconde langer dan we gewend zijn. Er stond een heerlijk warm veelgranenbroodje voor me, besmeerd met pesto-dressing en belegd met flink wat mozzarella (zo hoort het!), tomaat en basilicum. De mozzarella bleek echte buffelmozzarella, smolt op je tong en oh, wat is het jammer als je zo’n overheerlijk, ovenvers broodje op hebt. De tomaat was mooi rood, vol smaak en niet te  dun gesneden (in tegenstelling tot haast doorzichtige plakjes die vaal en smaakloos zijn – kom je vaak genoeg tegen). De pesto-dressing was een beetje pittig, maar tegelijkertijd zacht en smeuïg. Dit broodje, prachtig in balans, is een echte topper.

Nog een keer

En nog een keer. Ik ga hier veel vaker terugkomen. Een fijne sfeer en het meest verse eten wat je kunt bedenken. Wat ook nog eens top smaakt. Wat mij betreft de lekkerste lunchplek in Amersfoort: met recht een tongstrelend tafereel.

Nieuwsgierig? Klik dan rechts op het logo, en bekijk de menukaart, openingstijden en meer!

7 reacties op “Coffee Corazon”

Wat een heerlijk verslag van een heerlijke beleving,wat heerlijk geschreven,wat heerlijk dat je ons een keer uitnodigt!!!!!!!!!!!!!!! of anders om???????????

Hej Laura, ik heb jou website genoemd op mijn blog, hopelijk vind je dat niet erg? We waren namelijk in Amersfoort vandaag en hebben hier koffie gedronken omdat ik dat hier op je website had gelezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *