Categorieën
Tongstrelende taferelen

Broodroosterprinsesje

Er zijn van die dingen die je niet kunt missen in de keuken. Zo kwam die knoflookpers er al voor ik hier kwam wonen, en ben ik een goede messenset gaan sparen zodra ik kon. Toch bleef er een leeg gevoel. Tot afgelopen kerst, want toen kreeg ik ‘m dan: mijn broodroostertje!

Nu, drie maanden later, zijn we onafscheidelijk. Mijn yoghurt met ontbijtgranen-ontbijt is gelijk de deur uitgegaan. ’s Ochtends vult de keuken zich met de geur van vers geroosterd brood en met de lunch weer. Ik was haast vergeten hoe goddelijk dit geweldige apparaat een simpel sneetje brood maakt. Als ik net uit bed kom, is er geen gelukzaliger geluid dan mijn brood wat omhoog springt, klaar om verorberd te worden.

Dapper broodroostertje

Mooi brood

Je stopt er een bleek broodje in, en het komt er prachtig goudbruin uit. Als je er wit brood in doet, natuurlijk. Het ruikt dus niet alleen lekkerder, maar ziet er ook nog eens véél smakelijker uit. Eet mij, hoor ik ‘m al roepen!

Knapperig

Het allerbelangrijkste: het komt er heerlijk knapperig uit. En dat zorgt ervoor dat alles wat je erop doet nog lekkerder lijkt te smaken. Mijn aanraders zijn Duo Penotti en vooral gerookte zalm.

Mèt kruimellaatje

Laatje

Ik sprong bijna een gat in de lucht. Mijn broodrooster heeft een kruimellaatje! Eindelijk hoef ik ‘m niet meer op z’n kop boven de prullenbak uit te kloppen, zoals ik met mijn broodrooster bij m’n ouders moest doen.

Knopjes

Je kunt zelf instellen of je een bleekscheet of liever een zwartgeblakerd sneetje eruit getuft wilt krijgen. Of iets daartussenin, wat ik zelf toch wel heel lekker vind. Wij vriezen ons brood meestal in, omdat het anders zo snel oud wordt. En dan is het toch wel heel fijn om een speciaal ontdooiknopje te hebben. Nog een groot voordeel is dat als ik te enthousiast aan de standenknop heb gedraaid en verdachte geuren ruik, ik op stop kan drukken. Je wil niet weten hoe vaak er een zwart broodje uit mijn vorige rooster kwam. Zonder knoppen.

Stylish

Bovendien is hij ook nog eens superstylish. Wie wil nu niet zo’n mooi ding op zijn aanrecht?

Wat kan jij echt niet missen in de keuken?

3 reacties op “Broodroosterprinsesje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *