Categorieën
Columns

Boom met ballen

Boom met ballen

Ieder jaar denk ik weer: waarom blogt iedereen over zijn kerstboom? Wat interesseert het mensen nu hoe jouw boom met ballen erbij staat? Maar nu ik zelf blog snap ik het eindelijk. Je moet toch op de één of andere manier de kerst naar je blog halen.

Als kind kon ik me geen groter feest bedenken dan de kerstboom versieren. Mijn ouders kochten (en kopen) altijd een echte boom die tot het plafond komt en hebben zo veel ballen, dat lang niet altijd alles erin past. Dan heb ik het niet eens over gewone, goedkope ballen. Nee, van vogeltjes tot trompetten en bijzondere, ronde ballen. Met glittertjes erop enzo. En dan die slinger en de lampjes die op kaarsjes leken…. Ik vond het fantastisch om alle ballen erin te hangen, te helpen met de slinger en vooral met de kerststal onder de kerstboom, die mijn opa ooit gemaakt heeft. Inclusief werkende lampjes (zelfs in de kerstboom, want dat hadden ze natuurlijk al toen Jezus geboren werd…). Top om de hondjes van Barbie erin te zetten enzo. Of om op te slapen, als toevallig zelf een hond bent.

Eigen kerstboom

Klein als ik was had ik al een eigen kerstboom. Klein genoeg om op een tafeltje te staan en met berenlampjes erin. Ik was helemaal da bomb, dat blijkt maar weer. Maar kleine meisjes worden natuurlijk ook iets groter, wat ook voor de boom gold. Hij werd vervangen voor een mooi middelmaatje en mijn lampjes moesten ruimte maken voor mooie bolletjes en goud-gele en rode ballen. Bijzondere ballen, natuurlijk. Als de grote boom beneden stond, ging ik gewoon op mijn eigen kamer verder.

Verhuizen

Diezelfde boom werd al meeverhuisd lang voordat ik hier woonde. Mijn vriend vond het fantastisch en de afgelopen drie jaar stond mijn trouwe kunstboompje vrolijk in onze huiskamer te schitteren. Daar keken we dit jaar weer naar uit. Toch is er inmiddels iets veranderd: vroeger vond ik het heerlijk om de kerstboom op te zetten, maar de afgelopen jaren vind ik het niet zo’n leuk klusje meer. Altijd zit ik in de knoop met de snoeren van de lampjes (zodanig dat je je afvraagt wie nu de kerstboom is – ik of de kunstboom) en het kan zo een uur duren voor ze erin zitten. Mopperend had ik het erover met mijn moeder.

O dennenboom

Afgelopen zondag stond ze voor de deur, samen met mijn vader en een echte kerstboom. Hij is groter, voller, mooier en lekkerder (niet om op te eten, maar de geur, bedoel ik) dan die kunstboom. Ik stond haast van mijn ene been op mijn andere been te springen en kreeg er weer zin in om de boom op te zetten na het verorberen van mijn overheerlijke, zelfgemaakte pizza. Ik dook dus de keuken in om het deeg te maken en toen ik de kamer weer in kwam omdat het moest rijzen, stond hij daar ineens: de mooiste kerstboom ooit, versierd en al. Ik overdrijf serieus niet. Het is een heerlijk-geurend, schitterend juweeltje. Zijn takken zijn wonderschoon. Dat verdient best een plekje op mijn blog, vind ik.

5 reacties op “Boom met ballen”

Wauw! Die is mooi! En wat heb jij lieve ouders! Ik ook, daar niet van, maar wat super dat ze precies weten waar jij blij van wordt (vooral omdat je daar iets eerder niet blij van werd haha)

Hey Laura!
Ik was inderdaad ook van plan om over mijn kerstboom te bloggen (ik heb een fantastische, ahum, fotoreportage van het optuigen gemaakt), maar toen bleek hij op het eind heel lelijk te zijn geworden. Die van jullie is veel mooier! Ik denk dat ik nog maar even op zoek ga naar mooie kerstballen, in plaats van de lelijke geel/groene die er nu inhangen 😉
Ik krijg in ieder geval een heel kersterig gevoel van je blog 😉
x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *