Categorieën
Modepopje

Blije boobies bij Victoria’s Secret

Victoria's Secret

Of je nu bungelende boobies of trotse tietjes hebt, grote kans dat lingerie shoppen niet jouw hobby is. Een passende bh vinden is een drama, net als dat tl-licht waardoor ieder putje of pukkeltje plotseling een rots lijkt te zijn. Het is een noodzakelijk kwaad. Tenzij je bij Victoria’s Secret komt: dan zal er een wereld voor je opengaan.

De winkel

Het kan even zoeken zijn, want Londens Victoria’s Secret zit in New Bond Street, een zijstraat van Oxford Street (wat mij betreft de leukste winkelstraat, trouwens!), maar is al snel te herkennen aan de zwarte buitenkant en vooral de etalages met pronkstukken die de Angels droegen tijdens verschillende Victoria’s Secret Fashion Shows. Hoe leuk is het om te zien dat de outfit van een landgenote daar in de etalage staat? Van een nuchtere Nederlandse? Letterlijk een juweeltje van een outfit.

Victoria's Secret buitenkant

Als je dan naar binnen gaat, beland je in een wereld van luxe: de hal is zwart, modern en chique met een subtiele hint klassiek. De langwerpige ruimte geeft toegang tot vier ruimtes en aan het einde van de hal vind je een trap waar je je echt even een ster voelt als je naar boven loopt, langs spijlen van (namaak)kristal, terwijl de Angels op de schermen tegen de muur voorbij huppelen.

Inloopkast

Voordat ik bij de trap kwam, was ik wel een tijdje zoet in de andere ruimtes. Aan de muren hangen wat hangertjes met lingerie erop, terwijl in het midden halfhoge kasten staan waarop bh’s en slipjes liggen. Zowel onder de hangende stukken als in de kasten zitten lades. Iedere lade heeft een eigen maat erop staan en doorgaans vind je de stukken die erboven hangen of liggen terug in de lade met jouw maat. In plaats van prutsen met hangertjes die verstrikt raken in bh-bandjes en meer van dat soort gedoe waardoor binnen de kortste keren alles van dat rekje naar beneden valt, begeef je je hier in een soort van kledingkast. Sorry, inloopkast. Welk meisje droomt daar nu niet van?

Bovenverdiepingen

Beneden zie je vooral de nieuwe collectie, terwijl boven de kortingen, koopjes en afprijzingen te vinden zijn. Nog een verdieping hoger is eigenlijk niets te shoppen, maar er hangen talloze, mooie foto’s van de Angels en ik kreeg de indruk dat dit wel eens de verdieping kon zijn waar zij verblijven tijdens promotieactiviteiten.

PINK

Als je vanaf daar niet drie, maar vier verdiepingen naar beneden gaat, ontdek je de PINK-afdeling: iets meisjesachtiger, jonger en nog net even speelser dan de gewone collectie. Deze etage wordt gekenmerkt door kleur, maar ook door het feit dat er sportkleding te vinden is en bikini’s uit de PINK-collectie. Net als op alle andere verdiepingen, kom ik hier lades en dat typische inloopkastgevoel tegen.

Victoria's Secret

De mensen

Bij binnenkomst staat er een medewerkster in de hal om je te begroeten. Meer dan dat doet ze in eerste instantie ook niet, waardoor je rustig even de hal kan bewonderen en je kan begeven naar één van de andere ruimtes. Mocht je een vraag hebben, dan staat ze wel direct voor je klaar. Zo had ik in mijn enthousiasme twee slipjes in de verkeerde maat meegenomen en op de bon stond dat ik kon ruilen. Toen ik dus terugkwam, ging ik gelijk naar haar toe en zij wist precies te vertellen dat ik simpelweg twee nieuwe uit moest zoeken en dat de rest bij de kassa afgehandeld werd. Moeiteloos.

In iedere ruimte is wel een verkoopster en er lopen er genoeg rond die mensen helpen met het vinden van de juiste kledingstukken en maten. Ze zitten niet op je nek, maar je wordt ook niet geheel aan je lot overgelaten. Als je een beetje hulpeloos naar een tafel staat te staren, vragen ze vriendelijk of je hulp nodig hebt zonder te pushen (dat laten ze aan de bh’s over). De sfeer is informeel maar beleefd en professioneel. Dat neemt niet weg dat ik met één van de verkoopsters een gezellig praatje heb gemaakt, zonder dat daarbij een bh of iets anders aan mij opgedrongen werd.

Victoria's Secret entree

De ervaring

Het is echt een inloopkastervaring en dat vind ik heerlijk. Geen gedoe met al die hangertjes doorsnuffelen naar jouw maat: je pakt het gewoon uit een la, zoals je thuis ook je ondergoed uit een lade zou pakken. Ze hebben daar tassen waar je alles in kan doen en die je mee mag nemen naar de paskamers. Daar wordt je naam opgeschreven, mag je meestal even wachten op een bank terwijl je omringd bent door nog meer modellenfoto’s en als je dan wordt geroepen, begint het pas echt: de Vicoria’s Secret-ervaring.

Het hokje

Het hokje is behoorlijk ruim en heel gezellig ingericht. In plaats van een tl-lamp die alle bultjes, putjes en rollen alleen maar benadrukken, hangen er decoratieve lampen naast de spiegels, zodat het lijkt alsof we thuis voor de spiegel staan. Er staat een poef en er zijn voldoende plekken om alles op te hangen. Bovendien hangt er een one size t-shirt, zodat je kunt zien hoe de bh valt onder kleding. Wat ik nog wel het mooiste vond, was de bel. Het hokje kan alleen jij van binnenuit openmaken: niet langer zul je last hebben van krijsende kinderen die op zoek zijn naar hun moeder en jouw gordijn openrukken, of mannen die gelijk naar binnen gluren wanneer dat gebeurt. Jij hebt de touwtjes in handen. Heb je hulp nodig? Dan druk je op de bel en hoor je al snel kloppen op de deur.

Onthaasten

De verkoopsters weten waar ze over praten. Ze hebben een meetlint bij zich om de maat op te kunnen nemen, maar stellen vooral ook vragen over hoe het voelt, want dat is uiteindelijk net zo belangrijk: je moet je goed voelen in wat je draagt. Deze winkel was voor mij ook perfect om te onthaasten, want de verkoopster nam rustig de tijd om mijn vragen te bespreken en ging pas weg toen ik aangaf dat ik haar niet meer nodig had. Veel fijner dan dat vliegen en hollen om maar zo veel mogelijk klanten tegelijk te kunnen helpen.

De producten

Dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik zweer bij de lingerie van Victoria’s Secret. Niet alleen hebben ze ontzettend veel moois, het past ook echt. Waar ik in Nederland óf kan varen in wat ik aan heb, óf er praktisch uitpuil (ja, echt), hebben ze bij Victoria’s Secret net wat andere maten die voor mij gemaakt lijken te zijn. Toegegeven, de Londense Victoria’s Secret is wat prijzig, maar als je wat koopjes meepakt is het best te doen. Wil je betaalbaar shoppen bij deze keten, dan moet je toch echt in de Verenigde Staten zijn met de huidige dollar. Uiteindelijk verliet ik de winkel met tien stukken, gezien mijn kast best wel een noodzakelijke update kon gebruiken met alle niet-passende dingen die ik bezat.

Prinsesje

De hele tijd voelde ik me een prinsesje in die winkel. Ik ben gek op mooie lingerie, dus dit was natuurlijk één groot feest. Toch heeft het te maken met de gehele sfeer in de winkel: dat luxe verwengevoel en die inloopkast-ervaring. Dat het ook nog eens als gegoten zat gaf me even zo’n modellengevoel en voor een keertje is dat best lekker. Het is eigenlijk maar goed dat de gewone badmodecollectie ontbrak: dat scheelde mijn vriend nóg twee uur in de winkel en bespaarde mij veel geld.

15 reacties op “Blije boobies bij Victoria’s Secret”

De rekening viel me eigenlijk nog mee. Mijn maat is praktisch niet te krijgen in Nederland (slechts één merk) en dat scheelt niet zo veel met wat ik in Londen (omgerekend) betaalde. Maar ik ben wel helemaal om, VS past perfect, is mooi en ik voel me er super in. Wat wil ik nog meer?

Hahaha, je kijkt ook héél gelukkig met je tasje! Wat gaaf zeg. Ik heb zelf ook niets met lingerie kopen, al helemaal niet als een verkoopster aan de andere kant van het gordijntje staat te blèren of ‘ie lekker zit. Brr. Maar als ik dit zo lees dan wil ik ook wel naar Victoria’s Secret! Ik vind het altijd zo vervelend als verkoopsters meteen op je af komen rennen en je allemaal dingen wil aansmeren. Dan ben ik heeel snel weg. Fijn dat ze dat daar niet doen! Maar kost een standaard setje daar al geen godsvermogen?

Hahaha ja, en dat was slechts het tasje met de twee geruilde stukken 😛 Ik vind het best meevallen maar dat komt omdat ik altijd al duur uit ben geweest met mijn onmogelijke maat hier in NL (die daar dus volop te krijgen is!) en omdat ik het er voor over heb.

Hoi,

Ik zie jou artikel en ik vroeg me af of de prijzen op de site van VS (in dollars) hetzelfde is als de prijzen in de London Victoria Secret zijn.

Groetjes

Hoi Carmen,

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet meer weet. Toen ik bij de VS in Londen was heb ik niet vooraf bekeken wat ik wilde hebben, dus wist op dat moment ook niet wat de prijzen waren. Ik gok dat het bedrag in dollars hetzelfde is als in ponden (dus net als met Apple eigenlijk, 40 dollar = 40 pond), maar dat weet ik niet zeker.

Hoi Lisa,

Dankjewel! Vorig jaar hadden ze alleen bikini’s van PINK bij het filiaal in New Bond Street. Er is echter ook nog een Victoria’s Secret in Westfield Stratford City en als ik mij goed herinner, vertelden ze bij NBS dat ik daar moest zijn voor bikini’s. Wij vonden het echter zonde om onze trip alleen maar te besteden aan shoppen, dus daar zijn we uiteindelijk niet meer naartoe geweest.

Veel plezier!

Klinkt top zelf heb ik ook moeite met bhs, ook over gevoellig voor zowat alles en denk soms dat alleen een zelfgemaakte bh kan gaan zoeken, hunkemuller zei telkens dat maat 70C eb terwijl hij al dan op het laatste gaatje gaat en me nog aanvoelt alsof het niet houd terwijl volgens mij hij altijd op het eerste gaatje hoort te gaan in het begin en indd vaak is het opdringerig en dan neem je het maar en zit het thuis niet meer en gaat het de prul in, draag om eerlijk te zijn alleen op werk niet passende knellende bhs en verder nergens iets, voor mijn gevoel draag ik 65C maar verschilt echt per bh ene heb je een d nodig ander een c andere met s en xs zit s beter of juist xs, word je helemaal moe van en voel me totaal niet sexy meer, zat er dus ook aan te denken om is bij deze winkel te kijken puur ook omdat het professioneler overkomt dan hunkemuller etc en zulke mooie dingen die eigenlijk ook wel wil kunnen dragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *