Categorieën
Columns

Bijlage bloopers

“Zal ik voor het gemak de bijlage erbij doen?” Ik weet niet hoe vaak ik mailtjes stuur met alleen die tekst. En vaak genoeg ook nog zonder bijlage, om vervolgens de bijlage er alsnog achteraan te sturen. Wat is dat toch?

Bij Engels schrijven we ons helemaal suf aan essays. In het eerste jaar is er bij ons ingestampt dat je die essays vooral moet laten lezen om te voorkomen dat ze misschien crappier zijn dan je denkt. En dus sturen we mails, mails, en nog meer mails naar elkaar om onze academische kunstwerken uit te wisselen. Althans, dat is de bedoeling.

You’ve got mail

Pling! Ja hoor, daar heb ik er weer één: een mailtje met een paperclipje erbij. Een druk op de knop opent het bestandje en voilà, ik kan me helemaal uitleven. Geen probleem. Maar dan begint het.

Antwoorden

Ik druk op reply en typ braaf een leuk verhaaltje. Dat ik comments heb ingevoegd, en dat ik met track changes wat dingen heb aangepast, maar dat je zelf maar even moet kijken of je het wat vindt. Vervolgens klik ik op het papieren vliegtuigje en woeshhh, weg is ‘ie!

Tien seconden later

Shit. Bijlage vergeten. Ik klik nog een keer op het reply-knopje en typ iets als: “Misschien moet ik er even een bijlage bij doen.” Hèhè. Dat is ook weer gebeurd.

Twee minuten later

Dit meen je niet. Nogmaals klik ik op reply. “Volgens mij leer ik dat met die bijlages nooit.” Dit keer wel met bijlage. Maar de tientallen keren daarna was het weer het zelfde riedeltje. Zal ik het ooit leren?

6 reacties op “Bijlage bloopers”

Haha zo herkenbaar! Ik heb het eens gepresteerd een mail te sturen waar ik de bijlage niet had toegevoegd. Daarna net als jij een mail te sturen met excuses en dan weer de bijlage vergeten… en vervolgens in mijn derde mail de verkeerde bijlage mee te sturen! Haha, uiteindelijk wel een goed cijfer 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *