Categorieën
Notities

Beauty Is Not a Number

Beauty Is Not a Number

Vandaag is een heel bijzondere en spannende dag, niet omdat ik jarig ben (dat ben ik immers al 21 keer eerder geweest, dus ik zou inmiddels wel moeten weten hoe dat is), maar omdat ik een persoonlijk project gelanceerd heb waardoor een droom werkelijkheid is geworden.

Waar ik niet over schreef

Van verslagen over de dingen die ik meemaak tot de kunst (of kwelling) van het eten van mandarijnen: al anderhalf jaar blog ik over alles dat mij bezighoudt. Toch heb ik over een belangrijk aspect van mijn leven niet geblogd. Bewust niet, want ik vind het fijn om een plek te hebben waar mijn eetstoornis even geen centrale rol speelt. Ik heb namelijk al sinds mijn twaalfde anorexia en ben inmiddels al bijna vier jaar aan het herstellen.

Droom

Dat betekent echter niet dat ik er niets over te vertellen heb. Sterker nog, ik heb al jaren de grote droom om een platform op te zetten voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten, die zich erin herkennen of die iemand met een eetstoornis kennen. Ik wil van mijn negatieve ervaring iets positiefs maken door anderen te helpen. De vraag was alleen, hoe? Tot op een dag het concept eruit kwam rollen. Het concept dat transformeerde in een website genaamd Beauty Is Not a Number.

Schoonheid is geen getal

De naam zegt het al: schoonheid is geen getal. Jarenlang bepaalde de uitkomst van de weegschaal hoe mijn dag eruitzag, tot ik het zelf niet meer trok en van de ene op de andere dag niet meer op de weegschaal stapte. Ik ontdekte (ongelooflijk, dat vond ik zelf ook) dat ik nog steeds dezelfde persoon was. Maar vaker dan me lief is krijg ik de indruk dat getallen tegenwoordig heel belangrijk zijn om onze schoonheid te kunnen bepalen. Hoe veel kilometer we hebben hardgelopen, hoe veel calorieën we hebben verbrand en hoe veel gewicht we kwijt zijn. In werkelijkheid zegt dat getal daar helemaal niets over.

In mijn ogen gaat het juist om gezond zijn en te leven, je goed te voelen (fysiek en psychisch), jezelf te accepteren in plaats van constant te bekritiseren, te omarmen wat je mooi vindt aan jezelf in plaats van de dingen die je niet mooi vindt te verbergen. En vooral gaat het om wie je bent en wat je doet. Schoonheid is een state of mind en geen getal.

Met trots presenteer ik: Beauty Is Not a Number.

17 reacties op “Beauty Is Not a Number”

Wow, Laura.. Ik ben er even stil van. Wat ongelooflijk dapper dat je dat zo durft te vertellen en super dat je het platform hebt opgericht, ik denk dat dat veel meiden kan helpen. Ik ga er even rondkijken. En je hebt helemaal gelijk natuurlijk, beauty is not a number.

Applaus! Een mooie introductie voor een heel mooi platform. Wat ziet het er gaaf uit! Ik was onwijs benieuwd en ik vind het heel tof om het nu ‘live’ te kunnen zien. Ik ga er zo nog even wat beter naar kijken en lezen maar als ik er zo doorheen scroll vind ik het al heel mooi. Dat logo ook! <3 Ik hoop dat heel veel mensen er wat aan gaan hebben, want het leven is veel te mooi (en te kort) om bezig te zijn met nummertjes. En gefeliciteerd met je verjaardag 🙂

Wauw Laura, wat heb jij veel werk verzet om een droom waar te maken,het ziet er fantastisch uit en ik hoop dat je er veel lotgenoten mee kunt helpen, heel veel succes ermee en ik blijf je zeker volgen.

Wat knap van je dat je dit toch naar buiten brengt en zo zie je maar weer dat een eetstoornis niet aan de buitenkant te zien is.

Ondanks dat ik prima in mijn lichaam zit word ik wel gek van al die nummers, hoeveel calorieën, hoelang gesport, hoeveel kilo’s. Nee, dat maakt mij al niet gelukkig.

Veel succes met je nieuwe blog!

Hoi Laura, wat mooi dat je hierover gaat bloggen en daarmee anderen wilt helpen bij wat jij hebt meegemaakt! Ken je ook ikookvanmij.nl? Je bent van harte welkom om daar anderen met een eetstoornis te helpen!

Lieve groet,
Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *