Categorieën
Genieten

Amersfoort Jazz

Saxofoons, Hans en Candy Dulfer en relaxte muziek: het is weer zover! De straten en pleinen van Amersfoort worden gevuld met jazzmuziek en het wemelt er van de mensen. Ik heb het natuurlijk over Amersfoort Jazz, wat je niet mag missen!

Voor mij is dit het eerste festival van de zomer (die nog ver te zoeken is met die plensbuien van de afgelopen dagen). Ik denk met een glimlach terug aan de vorige jaren, en aan gisteren. Ieder jaar is het weer een feestje.

Relaxt feestje

Dit is niet het soort festival waar je helemaal uit je dak gaat. Vooruit, misschien ook wel als je genoeg drankjes op hebt (of in mijn geval, zelfs zonder drankjes al). Dit is vooral een festival waar je lekker ontspannen geniet van de muziek, een beetje danst en plezier hebt met de mensen om je heen.

Vrijdagavond

Ik mag dan wel een trouwe bezoeker zijn van dit festival, toch ben ik nog nooit op vrijdagavond gegaan. Dat is toch weer net andere koek dan de zaterdag. Vrijdag is de kroegentocht. Alleen al het lopen door de stad is genieten: de mensen (ja het zijn er echt veel), de muziek die uit alle kroegjes komt. Samen met een vriendin belandde ik in (hoe kan het ook anders, hier kom ik altijd) Miles, en jeetje, daar had iemand toch een gouden keeltje. De kroeg zat stampvol, er werd gedanst, gedronken, gelachen, gezongen. Zij zong zo ontspannen met prachtig zuivere uithalen en een grote glimlach op haar gezicht. Ze had je buurmeisje kunnen zijn, en dat maakte het extra leuk.

Zaterdagavond

Dit is – nog steeds – dé avond wat mij betreft. De Hof is the place to be. Het plein staat helemaal vol om te luisteren naar Hans of Candy Dulfer, die ieder jaar optreden. Dit jaar staat Candy Dulfer op het programma; vorig jaar was het haar vader (die ik, met mijn geweldige vermogen om Brad Pitt pas na achttien jaar te kunnen herkennen, nog steeds niet zou herkennen). Alleen dit al is een bezoekje aan dit heerlijke festival waard.

Iets anders?

Dat kan! Op ieder plein is wel iets te doen: het Lieve Vrouwekerkhof, Groenmarkt en Appelmarkt, maar ook in Theater de Lieve Vrouw en nog wat andere locaties kun je heerlijk genieten van de fijnste jazzmuziek, en van muzikanten van over de hele wereld. En anders heb je altijd de kroegjes nog.

Gaan dus

Heb je vanavond niets te doen? Pak dan de trein, auto, fiets of desnoods spring je op een paard, maar kom hoe dan ook naar het centrum van Amersfoort en luister naar fijne jazzmuziek (die ook fijn is als je helemaal niet van jazz houdt, puur door de sfeer in de stad) en enjoy!

5 reacties op “Amersfoort Jazz”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *