Categorieën
Columns

Als internet het niet doet

Als internet het niet doet, dan doen sommige mensen het ook gelijk niet meer. Zo zul je net zien dat je wilt beginnen aan een essay, dat je toe bent aan de onderzoeksfase en wat bronnen nodig hebt van slimme mensen en dat precies dan je internet het opgeeft. Wat doe je dan?

1. Herstart

Als eerst herstart je je computer. Een vaak vergeten oplossing, maar wel iets dat veelal werkt. Tenminste, tot je ontdekt dat, hoewel je op je iPhone ook WiFi-verbinding hebt met het internet (optimaal, aan de streepjes te zien), ook daar niets gebeurt als je Twitter, Facebook of je mail opent.

2. Check de lampjes

Dat is het moment waarop je moet gaan denken aan een rood lampje of überhaupt het ontbreken van een brandend lampje op het modem. Eén van de meest gevreesde dingen, want dan moet je op zoek naar de reset knop, hoe je het ding moet resetten nadat je ‘m hebt ingedrukt en meer van die dingen die je liever aan iemand overlaat die daar meer verstand van heeft. Maar goed, een poging zul je wagen.

3. Eerste Hulp Bij Internetproblemen-wizard

Alleen… Het lampje brandt gewoon groen. Toch doet internet het niet, en dat levert een typische “Ojee, wat nou?!”-Tina moment op. Je besluit op 3G over te stappen en gaat naar de website van je internetprovider, waar je ontdekt dat er geen storing is (maar dat wist je al – hallo, hoe kan dat lampje anders groen branden?) en doorloop je uiteindelijk maar de Eerste Hulp Bij Internetproblemen-wizard.

4. De kabel-vraag

Dat gaat redelijk vlekkeloos, tot je bij de vraag komt of internet het doet als je er een kabel insteekt. Dit is het punt waarop ik me afvraag of dat nog bestaat (dat deden we tien jaar geleden toen we nog internet hadden dat ratelde en kraakte als je verbinding maakte en waarbij Powerpuff Girls-spelletjes nog hot waren). Of mijn MacBook Air met welgeteld drie ingangen überhaupt wel een geschikte ingang heeft. En als ‘ie dat heeft, of we zo’n kabel in huis hebben, en zo ja, waar, en dus klik ik maar gewoon aan dat internet het dan niet doet. Ik moet toch iets.

5. De assistent

Dan komt stap 4. Of ik even de assistent wil installeren, maar hoe kan ik in hemelsnaam een assistent installeren als ik dit online moet doen via mijn computer, terwijl die computer geen toegang heeft tot internet en ik deze informatie alleen kan verkrijgen omdat ik 3G op mijn mobiel heb?

6. Paniek

Langzaam begin de paniek toe te slaan. Als je de assistent niet kan installeren, kun je het internet ook niet aan de praat krijgen. Dat betekent dat je ook niet weet wat Jeremy Clarkson getweet heeft, wat je nichtje allemaal uitspookt en ben je volledig geïsoleerd van de wereld zonder Facebook. Dit is het punt waarop je volledig in paniek moet raken, want wat moeten we nu zonder social media?! Wat moeten we nu als we geen foto kunnen plaatsen van de o zo gezonde volkoren cracker die we net hebben gegeten? Als we geen update kunnen doen van het aantal kilometers dat we hebben hardgelopen? En wat moet je eten die avond nu je niet op Instagram kan spieken bij de foto’s van andere mensen en je ook nog eens je favoriete receptensites niet bij de hand hebt? Hoe moet je je ook alweer opmaken zonder YouTube Tutorial? Hoe… En wie… En waar?

Tot dusver de uiterst nuttige en behulpzame provideroplossingen om het internet weer aan de praat te krijgen. Tot dusver mijn vorderingen met die laatste essays.

7 reacties op “Als internet het niet doet”

Ik raak altijd zwaar in de stress als mijn internet het niet doet. Gelukkig ken ik ondertussen wel een aantal trucjes (internet even uitschakelen of naar de site van mijn provider etc), maar vroeger belde ik gewoon mijn provider. ‘ja u moet even de stekker eruit trekken, en vervolgens er weer in’ en dan deed ie het wonderbaarlijk genoeg weer! Haha dan voel je je wel even heel stom.

Ik vind het privé niet erg om echt afgesloten te zijn, maar zakelijk wel. Zonder internet kan ik niet met mijn bedrijf, dus dat is gewoon niet handig. Op vakantie gaan de iPhone en iPad wel mee (we hebben wifi, jeuj!), maar ik vind het ook wel lekker om even zonder te zitten. Ik zorg gewoon dat ik veel van te voren klaar heb. 🙂

Privé vind ik het ook niet heel erg, tenzij het te lang duurt (en ik heb toch een blog die ik bij wil houden), maar qua studeren is het wel problematisch. Op vakantie neem ik ook mijn iPhone mee, maar gebruik ik ‘m nauwelijks. Het is meer voor noodgevallen. Als we WiFi hebben is dat fijn, dan kan ik tenminste checken of alles dat ik vooraf ingepland heb online komt. Verder is vakantie vakantie, en dan heb ik helemaal geen zin om te studeren, bloggen, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *