Categorieën
Notities

“Als ik later groot ben…”

Vroeger droomde je over “als je later groot was.” Dierenarts zou je worden of schoonheidsspecialist, en later journalist of fysiotherapeut. Ineens is het moment daar: later. Je bent 23 jaar en je bent geen dierenarts, schoonheidsspecialist (je bent allang blij als de mascara werkelijk op je wimper zit in plaats van je wang) of fysiotherapeut geworden. Wat dan wel?

Het moment

Als je klein bent, lijkt “later, als je groot bent” een eeuwigheid weg. Nu moet ik zeggen dat ik inderdaad een eeuwigheid kan wachten “tot ik groot ben” met mijn 1.66 m, maar dat is weer een heel ander verhaal. Als je aan het afstuderen bent, komt later ineens heel dichtbij en voor je het weet is het moment daar: je negeert alle herinschrijf-mailtjes van Studielink en zet je studiefinanciering èn (met een beetje pijn in je hart) je studenten-OV stop. Dan is het officieel: je bent geen student meer, maar een volwassene.

“Rustig” dit en dat

Voor mij brak dat moment eind augustus aan, maar met nog een maand stage te gaan, merkte ik er vrij weinig van, afgezien van het constant moeten opladen van mijn OV dan, en van de sollicitaties waar ik mijn avonden en weekenden mee vulde sinds het inleveren van mijn scriptie. Eind september nam ik afscheid bij Nationale Opera & Ballet en zou ik “rustig” mijn zoektocht naar een baan voortzetten. Ik zou ook weer gaan bloggen en meer van die dingen.

Eigen bedrijf

Zoals misschien wel te merken is geweest aan mijn grote afwezigheid, kwam ik helemaal niet toe aan “bloggen en meer van die dingen.” En die Netflix-marathon? Die staat staat nog steeds op mijn verlanglijstje, net zoals mijn leeslijst ook nog geen boek geslonken is. Ik ben afgelopen maand namelijk druk geweest met iets heel anders: het opzetten van mijn eigen bedrijf, EditUp. Dat begon als een soort droom met het nadenken over een naam en werd werkelijkheid toen ik me op 11 oktober 2014 inschreef bij de Kamer van Koophandel. Vanaf dat moment ben ik, naast de gewone sollicitaties, aan de slag gegaan met het ontwerp van de website (die ik from scratch aan het coderen ben) en de visitekaartjes (die inmiddels gedrukt zijn), met het uitzoeken van hoe alles nu zit met belastingen en wat er eigenlijk op een offerte en een factuur moet staan, en tot slot het opstellen van algemene voorwaarden en het in orde maken van mijn papieren en digitale administratie.

Freelance redacteur nodig?

Kortom, ik ben er helemaal klaar voor om te schrijven, redigeren en vertalen voor print en web, in het Nederlands en Engels. Het enige dat nu nog mist, is klanten en opdrachten (en de website, die snel online zal gaan). Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een freelance redacteur? Stuur dan een mailtje naar laura [at] editup.nl of laat een berichtje achter op LinkedIn, Facebook of Twitter (gewoon liken omdat je EditUp leuk vindt mag natuurlijk altijd!).

10 reacties op ““Als ik later groot ben…””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *