De eerste keer quinoa eten

Quinoa is hot, happening en dé health hype van dit moment. Het zit namelijk boordevol eiwitten, vezels, ijzer en riboflavine. Wat dat laatste is maakt niet uit, het klinkt gewoon al leuk genoeg om quinoa te willen eten. Alleen toen de quinoa als een kwakje op mijn bord stortte, stortte mijn hoge verwachtingen net zo hard in als het kikkerdrildrabje voor mijn neus. Lees verder

Union Jacks

Terwijl we in Covent Garden liepen, kwamen we ineens een restaurantje tegen (midden in Covent Garden dus) waar het eten er wel heel lekker vers uitzag. We namen een kijkje en ontdekten dat we alweer – maar dit keer dus per ongeluk – bij een restaurant van Jamie Oliver terecht waren gekomen. Zou dit net zo’n succesnummer zijn als Jamie’s Italian? Lees verder

Jamie’s Italian

Jamie's Italian

Eén van Jamie Olivers liefdes is de Italiaanse keuken. Een gedeelde liefde, want dat is waar mijn vriend en ik allebei gek op zijn. Jamie’s Italian stond dan ook hoog op de lijst van dingen die ik wilde doen, vooral omdat ik voor vertrek al had gespiekt op het menu waarbij het water me in de mond liep en ik te veel lekkere dingen zag om al iets te kunnen kiezen. Lees verder

Recipease

Voor alle dingen die ik vooraf gepland had, was een stevig ontbijt geen overbodige luxe. En als echte Jamie Oliver-fan, had ik natuurlijk bedacht dat er vast wel iets van hem in Londen zou zitten. Niet alleen dat; Recipease, zijn workshopinitiatief, bleek ook nog eens een ontbijt- en lunchcafé te zijn! Om nog maar te zwijgen over het feit dat het op op loopafstand van ons hotel was en praktisch naast de metro zit. Wat wilde ik nog meer? Lees verder