Categorieën
Tongstrelende taferelen

La Bella Napoli

Ik hoor het je al denken: wie gaat er nu naar een Italiaan in Spanje? Wij dus, want we zijn gek op de Italiaanse keuken en blijkbaar niet zo op de Catalaanse. Google vertelde ons waar we de beste pizza van Barcelona konden krijgen. Dat bleek, want we gingen zelfs een tweede keer.

Het restaurant

La Bella Napoli zit een beetje verstopt in een donker steegje vol met idioot dicht op elkaar geparkeerde auto’s (dát is pas fileparkeren, dacht ik nog). Als je binnenloopt, lijkt het een heel klein restaurantje, maar wanneer je verder kijkt, ontdek je nog een volledige zaal. De eerste keer kwamen we zonder reservering, maar was er gelukkig net een plekje voor ons. Het zat namelijk bomvol. De tweede keer (op onze laatste avond) hadden we wel gereserveerd en kwamen we als één van de eersten het restaurant binnen. Binnen tien minuten zat het weer net zo vol als de vorige keer. Ongelofelijk. Het ziet er allemaal schoon, mooi en gezellig uit. Op één muur hangen oude, Italiaanse reclameposters van onder andere Fiat en Vespa. Die wil ik ook wel… De bediening was vriendelijk, snel en veel van hen waren Italiaans. Leuk detail: de oudste Italiaan sprak voornamelijk Italiaans, wat Spaans en geen Engels, maar begreep ons precies.

Het voorgerecht

Tijdens ons eerste bezoek deelden we bruschette. Die heerlijk knapperige broodjes gingen er wel in! De tomatenblokjes waren gemarineerd in wat olijfolie en we likten onze vingers er bij af. Simpel maar o zo smakelijk. Tot we voorgerechten van andere mensen langs zagen komen. Toen al besloten we dat we nog een keer bij La Bella Napoli moesten eten.

Dat was om deze reden: de caprese. Een hele bol buffelmozzarella (!) voor mij alleen. Wat een droom voor een mozzarellagek als ik. Mijn vriend nam gefrituurde mozzarellaballetjes met een gladde tomatensaus. Wauw, wat was dat heerlijk zeg.

Het hoofdgerecht

De eerste keer waren we op zoek naar pizza’s en dus bestelden we er allebei één. Mijn vriend ging voor zijn geliefde diavolo (met hete, salami-achtige worst) en ik koos weer voor een veggieverantwoorde pizza met aubergine, basilicum en Parmezaan. Dit waren echt de lekkerste pizza’s die ik ooit geproefd heb. De aubergine smolt simpelweg op mijn tong en de bodem van de pizza was flinterdun met een luchtige korst, om nog maar te zwijgen over de karakteristieke smaak die een houtoven eraan geeft. Volgens mij vriend waren dit pizza’s zoals je ze in Italië ook zou kunnen krijgen (ik geloof hem zo want ik ben er nog nooit geweest, hij best vaak).

Hoewel mijn pizza heerlijk was, wilde ik de tweede keer iets anders proberen. Ik ging zelfs op de experimentele tour en koos iets waarvan ik de naam niet meer weet, maar waarvan ik de smaak absoluut niet vergeet. Ik kreeg een bord met een krokant Parmezaanmandje erop. Daar zat een pastapakketje in gevuld met een aubergine-ricotta mengsel, overgoten met verse tomatensaus en als puntjes op de i basilicum en geroosterde pomodoritomaatjes. Dit gerecht was zo lekker dat mijn smaakpapillen er wild van werden. De krokante en zachte structuren, de zachte en pittige smaken… Je mond beleeft zo veel als je dit eet en het is dan ook een echte aanrader. Mijn vriend nam weer de diavolo.

Het nagerecht

De tweede keer zaten we zo vol dat een nagerecht echt niet meer zou passen, maar de eerste keer nam mijn vriend nog tiramisu na. Ik kan dat helaas niet eten, maar het zag er vers en lekker uit en volgens hem was dat het ook.

Nog een keer

Eigenlijk hebben we het dus al een extra keer gedaan en raad eens wat? We zouden het zo weer doen! Alles in dit restaurant is vers en met zo veel smaak bereid, precies waar wij van houden. Ik heb van veel restaurants gezegd dat je er best een keer naartoe kan als je in Barcelona bent, maar dit is er een die je niet mag missen. Zelfs niet als het geheel tegen je principes is om Italiaans te eten in Spanje. Het eten hier is te lekker, te eerlijk en te Italiaans om niet te proberen. Ons tweede diner bij La Bella Napoli was een mooie afsluiter van onze vakantie in Barcelona en hiermee is de Barcelona 2012-serie dan ook afgelopen. Op naar een volgende reis!

7 reacties op “La Bella Napoli”

Nu heb ik honger! Die pizza met aubergine ziet er súperlekker uit, dat ga ik sowieso een keer zelf proberen te maken! Ik heb nu ook iets in de oven staan met bladerdeeg en aubergine, ik hoop dat het lekker wordt want i LUVV aubergine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *